Έρχεται στην Ελλάδα η OPPO: ντεμπούτο με τρία smartphones και ακουστικά!

1 έτος πριν
η OPPO στην Ελλάδα

Η παγκοσμίου φήμης OPPO έρχεται στην Ελλάδα και επίσημα πλέον, κάνοντας την αρχή με τρία smartphones και ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά, όλα εκ των οποίων θα διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για δύο συσκευές της σειράς OPPO Reno7 Series, μια συσκευή επιπέδου flagship και ασύρματα ακουστικά με υψηλής ποιότητας ήχο. Η OPPO έχει «χτίσει» το όνομά της με συσκευές “value-for-money” που συχνά διακρίνονται για την ποιότητα των καμερών τους. Όσο για το τι ακριβώς προσφέρουν τα παραπάνω, ας ρίξουμε μια κοντινότερη ματιά.

OPPO Reno7 5G και OPPO Reno7 Lite 5G: Δύο «φωτογραφικά» mid-rangers!

Τα OPPO Reno7 5G και OPPO Reno7 Lite 5G θα έρθουν στη χώρα μας και πρόκειται για δύο μεσαίας κατηγορίας smartphones που μοιάζουν σε σημεία (όπως η υποστήριξη δικτύων 5G), όμως όχι σε όλα.

Καταρχάς, το Oppo Reno7 5G έρχεται με οθόνη AMOLED 6.4” με υψηλό ρυθμό ανανέωσης (90Hz), ιδανικός συνδυασμός χαρακτηριστικών για παρακολούθηση βίντεο, σειρών/ταινιών αλλά και παιχνίδια, ενώ φυσικά μια καλή οθόνη ωφελεί σε κάθε σενάριο χρήσης μέσα στη μέρα. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η ταχεία φόρτιση 65W, που κάνει το 0%-100% σε περίπου 45 λεπτά, με τον φορτιστή μάλιστα να περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Χρησιμοποιεί επεξεργαστή MediaTek Dimensity 900 5G συνδυαστικά με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Στο κομμάτι της κάμερας, διαθέτει τριπλό σύστημα φακών με τη βασική κάμερα στα 64MP, με λειτουργίες όπως το Bokeh Flare Portrait Video που θολώνει το παρασκήνιο κατά τη διάρκεια της καταγραφής βίντεο. Παρομοίως, το AI Color Portrait Video «παίζει» με το θέμα, κρατώντας τα χρώματά του αλλά κάνοντας ασπρόμαυρο το παρασκήνιο.

Το OPPO Reno7 Lite 5G κινείται σε παρόμοια επίπεδα, με ποιοτική οθόνη AMOLED 6.4”, τριπλή κάμερα με τη βασική στα 64MP και υψηλή ποιότητα σε φωτογραφίες και βίντεο. Στα υπόλοιπα κομμάτια, πρόκειται για μια λιγότερο ισχυρή (αλλά και πιο οικονομική) μορφή του OPPO Reno7 5G.

Οι δύο συσκευές έρχονται με ColorOS 12 βασισμένο σε Android 12, την πιο πρόσφατη έκδοση λειτουργικού της Google.

OPPO Find X5 Pro 5G: Ένα προσιτό flagship!

Η ναυαρχίδα της εταιρείας θα εμφανιστεί επίσης στη χώρα μας, ενσωματώνοντας οθόνη AMOLED 6.7” με LTPO πάνελ που προσφέρει ανάλυση WQHD+, υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και υποστηρίζει επίσης HDR10+ για βάθος χρώματος. Η φωτεινότητά της επίσης φτάνει σε εντυπωσιακά επίπεδα, με 1300nits στο μέγιστο επίπεδο.

Στο κομμάτι του επεξεργαστή, ενσωματώνει τον νέο Snapdragon 8 Gen1 πλαισιωμένο από 12GB RAM, χαρακτηριστικά που το τοποθετούν εύκολα πλάι σε άλλα flagships. Η φόρτιση αναβαθμίζεται συγκριτικά με τα Reno7, υποστηρίζοντας 80W και κάνοντας το 0%-100% σε περίπου μισή ώρα, πάλι περιλαμβάνοντας το φορτιστή στη συσκευασία.

 

Η κάμερα που ενσωματώνεται δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης Hasselblad, έχοντας μια βασική κάμερα 50MP, μια ultra-wide 50MP και έναν τηλεφακό 13MP μαζί με μια selfie cam 32MP. Από την ακρίβεια χρώματος έως την ταχύτητα κλείστρου και τις επιδόσεις στο σκοτάδι, η κάμερα υπόσχεται άψογες επιδόσεις και προστασία, με ενισχυμένο γυαλί. Η προστασία αυτή εκτείνεται σε όλη τη συσκευή, αφού φέρει πιστοποίηση IP68 και προστατεύεται ενάντια σε νερό και σκόνη.

OPPO Enco X2: Ποιοτικός ήχος με ANC

Τα νέα ακουστικά της OPPO υπόσχονται στουντιακού επιπέδου ήχο χάρη στο πρότυπο SuperDBEE που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την έμπειρη Dynaudio, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας ήχου παρά το μικρό μέγεθος. Τα ακουστικά διαθέτουν λειτουργία Active Noise Canceling (ANC) για αφαίρεση θορύβων του περιβάλλοντος, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εστιάσει στο περιεχόμενό του χωρίς περισπασμούς. Τέλος, χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως Hi-Res Audio Wireless που υπόσχεται άριστη λειτουργία, με υψηλής ποιότητας ήχο παρά την ασύρματη φύση των ακουστικών.

Η διάθεση των προϊόντων στην ελληνική αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, με το OPPO Reno7 Lite 5G να είναι η συσκευή που θα κάνει ντεμπούτο για την εταιρεία.