Οριστικό φινάλε για την BlackBerry;

2 έτη πριν
blackberry smartphone

Αλήθεια, θυμάται κανείς τη BlackBerry; Κάποτε επρόκειτο για τη ντε φάκτο επιλογή όλων των businessmen παγκοσμίως, όντας εκείνη που ουσιαστικά καθιέρωσε τα QWERTY πληκτρολόγια στις συσκευές της -ό,τι έπρεπε για τους πολυάσχολους executives που δεν έβλεπαν την ώρα να απαντήσουν στα emails τους. Η εταιρεία ξεκίνησε ως Research In Motion ή RIM πριν μετονομαστεί σε BlackBerry και εν συνεχεία αλλάξει χέρια κάμποσες φορές (ενδεικτικά πέρασε από τον έλεγχο μέχρι και της TCL). Το 2013 μάλιστα υπήρχαν πάνω από 85 εκατ. ενεργοί χρήστες BlackBerry παγκοσμίως, σε μία χρονιά που αποτέλεσε και το peak της εταιρείας.

Η BlackBerry λοιπόν παρ’ ό,τι ουσιαστικά έχει σταματήσει να υπάρχει εδώ και περίπου μία διετία (η αμερικανική εταιρεία OnwardMobility υποτίθεται πως θα λάνσαρε μία 5G συσκευή υπό το brand name της BlackBerry εντός του 2021 αλλά όσο την είδες εσύ, άλλο τόσο την είδαμε κι εμείς) ενημέρωσε επίσημα το κοινό πως μεγάλος αριθμός συσκευών της θα πάψει να λειτουργεί στις 4 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την ημερομηνία κατά την οποία τα μοντέλα που τρέχουν BlackBerry OS 7.1 ή νεότερο, BlackBerry 10 και BlackBerry PlayBook OS 2.1 θα σταματήσουν να προσφέρουν δυνατότητες κλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των αριθμών έκτακτης ανάγκης), αποστολής και λήψης μηνυμάτων και υπηρεσίες δεδομένων. Αντίθετα, οι συσκευές BlackBerry που τρέχουν Android θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η BlackBerry ευχαρίστησε τους χρήστες της για την εμπιστοσύνη τους, προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν με τον πάροχό τους προκειμένου να επιλέξουν μία νέα συσκευή για τις ανάγκες τους (αφού πρακτικά οι δικές τους θα αχρηστευτούν).