Πώς θα διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο Twitter;

2 έτη πριν
Twitter

Εδώ και λίγες μέρες το Twitter έχει περάσει στη νέα του εποχή με τον Elon Musk να αποτελεί τον καινούριο του ιδιοκτήτη. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αγόρασε έναντι $44 δισ. το Twitter έχοντας ως στόχο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να διασφαλίσει μέσω της απόσυρσής του από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την ελευθερία λόγου των χρηστών του. Μεγάλη μερίδα των τελευταίων ωστόσο δεν έχει πάρει με καλό μάτι τις εξελίξεις, θεωρώντας πως η συγκέντρωση τόσης δύναμης στα χέρια ενός και μόνο ατόμου, δεν μπορεί να είναι θετική εξέλιξη. Κάπως έτσι λοιπόν οι απειλές περί διαγραφής λογαριασμών ολοένα και αυξάνονται, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δε θέλουν να έχουν καμία σχέση με «το Twitter του Musk».

Πώς διαγράφει όμως κάποιος τον λογαριασμό του στο Twitter; Πάντως όχι με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού η όλη διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη και σίγουρα περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Αρχικά θα πρέπει να προχωρήσεις στην απενεργοποίηση του λογαριασμού σου.

Πήγαινε στο Settings and privacy, κατόπιν στο Your account και βρες το Deactivate your account. Θα χρειαστεί να εισάγεις τον κωδικό σου και τέλος να επιβεβαιώσεις την ενέργειά σου. Τότε θα ξεκινήσει μία περίοδος 30 ημέρων κατά τη διάρκεια της οποίας το Twitter θα σου δώσει την ευκαιρία να σκεφτείς αν πράγματι θες να διαγράψεις οριστικά τον λογαριασμό σου. Αν δεν κάνεις log in στο δίκτυο αυτές τις μέρες, τότε μετά το πέρας τους ο λογαριασμός σου θα αποτελέσει παρελθόν.

Σημείωσε ότι εφ’ όσον γίνουν έτσι τα πράγματα, όλο το περιεχόμενο που είχες δημοσιεύσει (κείμενα, βίντεο, εικόνες κλπ) θα διαγραφεί μια για πάντα, ενώ το username σου θα είναι πλέον διαθέσιμο (μην εκπλαγείς δηλαδή αν σε λίγο καιρό δεις κάποιον άλλο να το χρησιμοποιεί). Αν μέσα στις προαναφερθείσες 30 μέρες αλλάξεις γνώμη, δεν έχεις παρά να συνδεθείς στο Twitter.