Samsung - Αφαιρεί το γράμμα "Ζ" από τις σειρές Galaxy Z

2 έτη πριν
samsung galaxy z

Σε μια μικρή κίνηση με μεγάλη σημασία προχώρησε η Samsung, όπως φαίνεται, αφαιρώντας το γράμμα “Z” από το όνομα της σειράς Galaxy Z που περιλαμβάνει τα μοντέλα Galaxy Z Fold 3 και Galaxy Z Flip 3.

Χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία σχετικά με το ζήτημα, παρατηρήθηκε πως οι επίσημες ιστοσελίδες της σε Ουκρανία, Λιθουανία, Εστονία και Λετονία πλέον αναφέρονται στα μοντέλα ως “Galaxy Fold 3” και “Galaxy Flip 3” τόσο σε κείμενο όσο και σε εικαστικά.

Η πιθανότερη αιτία πίσω από την κίνηση έχει να κάνει με τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, όπου έχουν εντοπιστεί άρματα του ρωσικού στρατού να φέρουν το γράμμα “Z”, το νόημα του οποίου δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αλλά το γεγονός πως έχει συσχετιστεί με το ρωσικό στρατό αρκεί.

Οι θεωρίες είναι αρκετές, με κάποιες να αναφέρουν πως το γράμμα “Z” προκύπτει από το “za pobedu”, που στα ρωσικά σημαίνει «για τη νίκη». Ενδεχομένως να προκύπτει από τη λέξη “Zapad” που σημαίνει «Δύση», ενώ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ονομάζεται Volodymyr Zelenskyy ορισμένοι εικάζουν πως το “Z” συμβολίζει τον ίδιο.

Στο κοντινό μέλλον, ενδέχεται να δούμε την ίδια αλλαγή να εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη όμως μέχρι να επιβεβαιωθεί κάτι, αυτό αποτελεί μονάχα υπόθεση. Αυτή τη στιγμή, πέραν της άμεσα εμπλεκόμενης Ουκρανίας, οι χώρες που επηρεάστηκαν από την αλλαγή είναι γεωγραφικά κοντινές στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, η χρήση του γράμματος “Z” ζωγραφισμένου πάνω σε οχήματα ή γενικότερα σε κοινή θέα με στόχο την υποστήριξη του ρωσικού στρατού έχει απαγορευτεί και όσοι εντοπιστούν να κάνουν κάτι σχετικό θα θεωρούνται παράνομοι, αντιμέτωποι με πρόστιμο και το ενδεχόμενο τριετούς φυλάκισης.