SAMSUNG: Galaxy Ring και SmartThings επιφύλασσε στο MWC 2024

1 μήνας πριν
samsung booth @ mwc 2024

Τεράστιο ενδιαφέρον δείχνει ο κόσμος που επισκέπτεται για τον εκθεσιακό χώρο της SAMSUNG, ο οποίος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στο MWC 2024. Στο επίκεντρο του εκθεσιακού χώρου της νοτιοκορεατικής εταιρείας είναι το Galaxy AI, οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης  που έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους στη σειρά Galaxy S24. Η κορυφαία σειρά smartphone κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο ενασχόλησης με ένα έξυπνο τηλέφωνο, προσθέτοντας στην εξίσωση χρήσιμες λειτουργίες.

Τις λειτουργίες αυτές μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου της SAMSUNG, με το Circle to Search να συγκεντρώνει αναμενόμενα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού κάνει παιχνιδάκι την αναζήτηση, κυκλώνοντας απλά το αντικείμενο σε μια φωτογραφία. Το Note Assist αλλά και το Live Translation, είναι δύο ακόμη λειτουργίες που έρχονται να ενισχύσουν την παραγωγικότητα αλλά και να ρίξουν τα εμπόδια στην επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν γνωρίζει ο ένας τη γλώσσα του άλλου.

Εκτός από αρκετά Galaxy S24, μέσα στον εκθεσιακό χώρο συναντήσαμε και τα μοντέλα της περσινής σειράς Galaxy S23, κάτι καθόλου τυχαίο αφού η SAMSUNG φέρνει τα Galaxy AI features του νέου μοντέλου και στην προηγμένη γενιά. Αυτό θα γίνει εφικτό με την αναβάθμιση του One UI 6.1 η οποία θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα μέσα του Μαρτίου.

Η SAMSUNG έχει μία από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις στην έκθεση, η οποία δεν είναι άλλη από το Galaxy Ring, την είσοδο δηλαδή της εταιρείας σε μια εντελώς νέα κατηγορία wearable συσκευών. Η κατηγορία την “έξυπνων δαχτυλιδιών” συναντά ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, κάτι που αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη από τη στιγμή που μια τόσο μεγάλη εταιρεία μπαίνει στο χώρο.

Το Galaxy Ring εντάσσεται στο οικοσύστημα υγείας και ευεξίας SAMSUNG Health και θα κυκλοφορήσει φέτος σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς και πέντε μεγέθη, από S έως και ΧL. Η αυτονομία του σχετίζεται με το μέγεθος, ξεκινώντας από 14.5mAh στα μικρότερα και φτάνοντας έως 21.5mAh στα μεγαλύτερα μεγέθη.

Το σχήμα του δαχτυλιδιού είναι ελαφρώς πιο παχύ σε σχέση με συμβατικά δαχτυλίδια, καθώς ενσωματώνει αισθητήρες και ηλεκτρονικά για την παρακολούθηση υγείας. Μπορεί να καταγράφει δεδομένα ύπνου, καρδιακού παλμού, αναπνοής και κίνησης και να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τη Natural Cycles, θα προσφέρει δεδομένα για τον κύκλο και τη γονιμότητα των γυναικών. Επιπλέον μέσω του εργαλείου "My Vitality Score" θα αξιολογεί τα επίπεδα εγρήγορσης και ετοιμότητας του χρήστη, ενώ θα παρέχει συμβουλές υγείας και ευεξίας μέσα από τις Κάρτες Booster. 

Το Galaxy Ring θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Galaxy Watch για ακριβέστερα δεδομένα υγείας. Σύμφωνα με τη SAMSUNG υπάρχει πιθανότητα να περιλαμβάνει και τεχνολογία NFC για ανέπαφες συναλλαγές, αν και δεν είναι βέβαιο αν θα συμπεριληφθεί τελικά σε αυτή ή μελλοντικές εκδόσεις.

Η SAMSUNG έδωσε έμφαση μέσω του εκθεσιακού της χώρου, στο πώς το έξυπνο σπίτι, μέσω του οικοσυστήματος SmartThings, μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της προσωπικής ευεξίας. Για παράδειγμα, ο ύπνος γίνεται ποιοτικότερος ρυθμίζοντας αυτόματα τα συνδεδεμένα φώτα, ενώ υπενθυμίσεις στο Galaxy smartphone βοηθούν στη λήψη φαρμάκων.

Επιπλέον, το SmartThings επιτρέπει τον έλεγχο της άσκησης σε πραγματικό χρόνο, μετρώντας καρδιακούς παλμούς και θερμίδες, ταυτόχρονα με την παρακολούθηση βίντεο γυμναστικής σε συνδεδεμένη τηλεόραση. Όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται ταυτόχρονα, δίνοντας νέες δυνατότητες.

Ειδικότερα, το οικοσύστημα SmartThings ενσωματώνει αισθητήρες και συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών, παρέχοντας έλεγχο μέσω φωνητικών βοηθών. Ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τον φωτισμό, τη θέρμανση, τις ηλεκτρικές συσκευές από ένα σημείο ελέγχου, βελτιστοποιώντας τη λειτουργία του σπιτιού. Αξιοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργούνται εξατομικευμένα προφίλ χρήστη και σενάρια αυτοματισμών.

Μάθε όλα όσα είδαμε τη 2η μέρα στο MWC 2024!