Samsung Galaxy S22 & Samsung Galaxy Tab S8 αποκαλύπτονται

2 έτη πριν
Samsung Galaxy

Οι προσδοκίες για το σημερινό Unpacked event της SAMSUNG ήταν αρκετά μεγάλες, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να παρουσιάζει μια σειρά από κορυφαία προϊόντα, επιβεβαιώνοντας τη θέση της στην αγορά.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ανακοινώσεις της SAMSUNG όπως αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα.

SAMSUNG Galaxy S22 Ultra 5G

Ίσως το σημαντικότερο προϊόν του πρώτου Unpacked Event της χρονιάς, ήταν το Galaxy S22 Ultra, το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς που έρχεται με πολλές και άκρως σημαντικές αλλαγές από το περσινό μοντέλο. Η πρώτη είναι η ενσωμάτωση της γραφίδας S Pen, η οποία επιστρέφει σε smartphone της εταιρείας μετά από 2 χρόνια, με το S22 Ultra να αποτελεί επίσημα πλέον τη συνέχεια των Galaxy Note μοντέλων μετά την απόφαση της εταιρείας να ενοποιήσει τις δύο δημοφιλείς σειρές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η SAMSUNG μένει στην απλή μεταφορά της δυνατότητας, αφού βελτιώνει σημαντικά την απόκριση του S Pen όσο κρατάτε τις χειρόγραφες σημειώσεις σας, ενώ η εφαρμογή SAMSUNG Notes έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να γίνεται πολύ εύκολα η επισύναψη εικόνων και URL διευθύνσεων απ’ όπου βρισκόμαστε.

Περνώντας στην εμφάνιση της συσκευής, η SAMSUNG εντυπωσιάζει παρουσιάζοντας ένα από τα ομορφότερα smartphones της αγοράς. Με πάχος 8,9 χιλιοστά και βάρος 229 γραμμάρια, το Galaxy S22 Ultra έχει παρόμοιο μέγεθος με το Galaxy S21 Ultra, με τη σημαντική όμως διαφορά ότι είναι πλέον πολύ πιο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση. Ο λόγος είναι η ενσωμάτωση στο εμπρόσθιο και πίσω τμήμα της νέας γενιάς του γυαλιού της Corning με την ονομασία Gorilla Glass Victus+ που προστατεύει τη συσκευή από γρατζουνιές και πτώσεις από 1 μέτρο  ενώ η κατασκευή της συσκευής βασίζεται στο Armor Aluminum, το πιο ανθεκτικό αλουμίνιο της αγοράς!

Μεγάλη έκπληξη υπάρχει στο πίσω μέρος όπου το φωτογραφικό σύστημα του Galaxy S22 Ultra το οποίο αποτελείται από 4 κάμερες και το flash, δεν προεξέχει από το υπόλοιπο σασί της συσκευής, με τη SAMSUNG να δίνει μαθήματα σχεδιασμού. Μιας και αναφερθήκαμε στην κάμερα, ο κύριος αισθητήρας είναι και πάλι στα 108MP (f/1.8, Dual Pixel AF) με την καταγραφή pixel όμως να είναι 1,23 φορές μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο. Αυτός είναι και ο λόγος που η συσκευή υπόσχεται κορυφαία αποτελέσματα στις πιο απαιτητικές συνθήκες, το βράδυ δηλαδή όπου με τη λειτουργία Nightography, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να περιμένει φωτεινές φωτογραφίες αλλά και βίντεο που όμοιά του δεν έχει ξαναδεί σε άλλο smartphone.

Ο δεύτερος αισθητήρας είναι υπερευρυγώνιος και έχει ανάλυση 12MP ενώ βλέπουμε ακόμα δύο τηλεφακούς στα 10MP με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή αλλά και δυνατότητα οπτικού zoom που φτάνει τα 10x. Για πιο extreme καταστάσεις πάντως δεν λείπει και το 100x Space Zoom, καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Την παρουσία καμερών κλείνει μια 5η κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος με ανάλυση 40MP η οποία όχι μόνο κάνει δυνατή την εγγραφή 4K βίντεο, αλλά επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών πορτραίτων και selfies, σε συνεργασία με το εξελιγμένο λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Για το εμπρόσθιο μέρος, μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε την οθόνη των 6,8 ιντσών, τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X η οποία υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα έως 120Hz και γρήγορη απόκριση στα παιχνίδια. Η φωτεινότητά της είναι εξωπραγματική ενώ δεν κουράζει μετά από πολύωρη χρήση. Στο εσωτερικό συναντάμε το Exynos 2200 SoC, προϊόν συνεργασίας της SAMSUNG με την AMD όπως γνωρίζουμε εδώ και μερικές μέρες, αποτελώντας όχι μόνο το πρώτο 4nm chipset για smartphone αλλά και το πρώτο που υποστηρίζει την τεχνολογία ray tracing στα παιχνίδια, εκτοξεύοντας την ποιότητα των γραφικών.

Παρά την παρουσία S Pen στο εσωτερικό, η SAMSUNG καταφέρνει να μεγαλώσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας στα 5.000mAh υποσχόμενη κορυφαία αυτονομία αλλά και πολύ γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 45w. Υποστηρίζεται πάντα και ασύρματη φόρτιση αν και στα 15W.

Το SAMSUNG Galaxy S22 Ultra 5G κυκλοφορεί στη χώρα μας στις 25 Φεβρουαρίου σε 4 χρώματα (Burgundy, Phantom Black, Phantom White, Green). Οι προπαραγγελίες* έχουν ήδη ξεκινήσει στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και στο germanos.gr και ισχύουν μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, με τους τυχερούς να αποκτούν εντελώς δωρεάν τα κορυφαία ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds Pro (μαύρου χρώματος) της SAMSUNG αξίας 199€

Οι διαθέσιμες εκδόσεις του SAMSUNG Galaxy S22 Ultra είναι οι εξής:

  • SAMSUNG Galaxy S22 Ultra 5G 128GB / 8GB RAM - 1.299
  • SAMSUNG Galaxy S22 Ultra 5G 256GB / 12GB RAM - 1.399
  • SAMSUNG Galaxy S22 Ultra 5G 512GB / 12GB RAM - 1.499

SAMSUNG Galaxy S22 / S22+ 5G

Η σειρά των Galaxy S22 συμπληρώνεται από δύο ακόμη μοντέλα, τα Galaxy S22 αλλά και το Galaxy S22+ όπως ίσχυσε και πέρσι. Αναμενόμενα τα δύο μοντέλα διαθέτουν αρκετές ομοιότητες όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και από το μεγαλύτερη Ultra αδερφάκι τους. Η κύρια διαφορά είναι φυσικά οι διαστάσεις της οθόνης όπου στο αρχικό μοντέλο είναι στις 6,1 ίντσες ενώ στο Plus μοντέλο στις 6,6 ίντσες, με Full HD+ ανάλυση και στις δύο περιπτώσεις. Στηρίζονται στην τεχνολογία Dynamic AMOLED 2X που προσφέρει απίστευτα χρώματα ενώ ο ρυθμός ανανέωσης των έως 120Hz χαρίζει αυτή την ομαλότητα κατά την πλοήγηση σε μενού και σε συμβατές εφαρμογές. Όπως πάντα, ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και λειτουργεί με βάση την υπερηχητική τεχνολογία, με τη SAMSUNG να υπόσχεται ακόμα πιο γρήγορη αναγνώριση.

Οι διαστάσεις των δύο συσκευών εξαιτίας των οθονών που ενσωματώνουν, έχει αντίκτυπο και στη χωρητικότητα της μπαταρίας όπου στην πρώτη περίπτωση είναι στα 3700mAh ενώ στη δεύτερη σημαντικά μεγαλύτερη στα 4500mAh. Η SAMSUNG εντυπωσίασε πέρσι με την εμφάνιση των δύο συσκευών, επιλέγοντας να τονίσει το μέρος του κύριου συστήματος καμερών όχι μόνο με διαφορετικό χρώμα αλλά δίνοντάς του μεγαλύτερη προστασία από το υπόλοιπο σασί της συσκευής. Φέτος ο σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος αλλά η νοτιοκορεατική εταιρεία επιλέγει να εξοπλίσει με ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass Victus+ και το πίσω μέρος, αφήνοντας πίσω της το πλαστικό.

Εξαιρετικές επιδόσεις σε λήψεις φωτογραφιών και βίντεο υπόσχονται και τα δύο μοντέλα, με τρεις κάμερες στο πίσω μέρος και μία selfie των 10MP (F/2.2) στο εμπρόσθιο. Το τριπλό σύστημα καμερών αποτελείται από μια ευρυγώνια κάμερα των 50MP τεχνολογίας Dual Pixel AF, με οπτική σταθεροποίηση και διάφραγμα F/1.8. Βρίσκουμε ακόμα μια υπερευρυγώνια κάμερα των 12MP (F/2.2) καθώς και έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα των 10MP όπου και αυτός διαθέτει OIS αλλά και δυνατότητα οπτικού zoom στα 3x. Οι πρώτες αναφορές της SAMSUNG μας προετοιμάζουν για κορυφαίες λήψεις ειδικά το βράδυ με τη λειτουργία Nightography, ένας τομέας που έχει δώσει σημαντική προτεραιότητα φέτος η εταιρείας.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των 3 μοντέλων είναι το chipset στο οποίο στηρίζονται, κάτι που σημαίνει ότι και τα δύο μοντέλα βασίζονται στο Exynos 2200 SoC των 4nm το οποίο υποστηρίζει για πρώτη φορά στο χώρο των smartphones, την τεχνολογία του Ray Tracing, μια τεχνολογία που γνωρίζουμε πολύ καλά τη διαφορά κάνει στο ρεαλισμό που προσφέρουν τα βιντεοπαιχνίδια. Η μνήμη και στα δύο μοντέλα είναι στα 8GB ενώ σε επίπεδο αποθηκευτικού χώρου θα διατεθούν 2 εκδόσεις με 128 και 256GB αντίστοιχα. Όλα τα μοντέλα της σειράς στηρίζονται στο συνδυασμό Android/OneUI 4.1, το κορυφαίο γραφικό περιβάλλον της SAMSUNG που προσφέρει μια σειρά από επιπλέον ευκολίες στον χρήστη.

Λίγο ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία του Galaxy S22 και των Galaxy S22+ αφού και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στις 11 Μαρτίου και σε 4 χρώματα (Phantom Black, Phantom White, Green, Rose Gold). Μπορείτε άμεσα να προχωρήσετε σε προπαραγγελία οποιουδήποτε από τα δύο μοντέλα μέχρι τις 10 Μαρτίου, με το δώρο να είναι όπως και στην περίπτωση του S22 Ultra, τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds Pro αξίας 199€.

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα νέα κορυφαία smartphones της SAMSUNG, μη χάσετε το νέο unboxing video των Unboxholics. Η ώρα του Σάκη έφτασε! Μας παρουσιάζει τα υπερσύγχρονα smartphones της SAMSUNG, ενώ ο Αλέκος έχει όπως πάντα...ενστάσεις! Και επειδή οι παραδόσεις δεν πρέπει να σπάνε, πάρτε μέρος στο μεγάλο giveaway και κερδίστε το φοβερό SAMSUNG Galaxy S22 Ultra 5G.

SAMSUNG Galaxy Tab S8 Ultra

Εκτός από το Galaxy S22 Ultra, στις 25 Φεβρουαρίου θα δούμε και το κορυφαίο tablet της SAMSUNG και χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα της αγοράς. Ο λόγος για το Galaxy Tab S8 Ultra το οποίο εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Και αυτό εξαιτίας της απίστευτης οθόνης των 14,6 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED, η μεγαλύτερη που έχουμε δει σε Galaxy Tab, η οποία διαθέτει ανάλυση WQXGA+ και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz όπως ισχύει σε όλα τα μοντέλα της σειράς. Η αναπαραγωγή βίντεο αλλά και το gaming προσφέρουν μια άκρως εντυπωσιακή εμπειρία στο Galaxy Tab S8 Ultra, ειδικά όταν συνδυάζεται με την παρουσία 4 ηχείων ρυθμισμένα από την AKG και με την υποστήριξη Dolby ATMOS. Παρά τη μεγάλη οθόνη, η SAMSUNG έχει διατηρήσει τις διαστάσεις της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας των πολύ μικρών περιθωρίων περιμετρικά, ενώ το πάχος των μόλις 5,5 χιλιοστών καθώς και το βάρος των 728 γραμμαρίων το κάνουν εξαιρετικά εύκολο στη μεταφορά.

Η SAMSUNG έχει σχεδιάσει το συγκεκριμένο tablet όχι απλά ως συσκευή κατανάλωσης περιεχομένου αλλά κυρίως ως μια συσκευή που βρίσκει τη θέση της στη σημερινή εποχή της υβριδικής εργασίας, η οποία προστάζει τη χρήση διαφορετικών εργαλείων με κορυφαίες επιδόσεις. Έτσι στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε μια μικρή οπή, πίσω από την οποία βρίσκονται όχι μία αλλά δύο κάμερες των 12MP, με τη μία από αυτές να είναι και υπερευρυγώνια χωρώντας στο κάδρο όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία. Αυτό κάνει εξαιρετική τη χρήση του Galaxy Tab S8 Ultra με εφαρμογές βιντεοκλήσεων όπως το Zoom και το Microsoft Teams, σε συνδυασμό με την παρουσία τριών μικροφώνων. Η παραγωγικότητα εκτοξεύεται μόλις δούμε το πίσω μέρος της συσκευής όπου και τοποθετημένο μαγνητικά βρίσκεται το S Pen. Φέρνοντας όλα τα καλούδια από τη Galaxy Note σειρά,  η χρήση του S Pen σε ένα τέτοιο tablet είναι διαφορετική υπόθεση εξαιτίας της τεράστια οθόνης η οποία βοηθά όχι μόνο στην εύκολη και γρήγορη καταγραφή χειρόγραφων σημειώσεων, αλλά και στη χρήση εφαρμογών σχεδιασμού. Σε μία από αυτές που προσφέρει η SAMSUNG, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Galaxy S22 Ultra ως παλέτα χρωμάτων για το σχέδιο στο οποίο δουλεύουμε στο tablet, ένα από τα πιο χρηστικά σενάρια διαλειτουργίας των συσκευών της SAMSUNG.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ακόμα και δύο ακόμα κάμερες των 13 και 6MP αντίστοιχα που είναι σε θέση να χαρίζουν πολύ καλές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τη βοήθεια του flash. Στο εσωτερικό η SAMSUNG ενσωματώνει το οκταπύρηνο CPU της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen1, την κορυφαία πρόταση της Qualcomm με διαφορετικό μέγεθος μνήμης ανάλογα με την έκδοση. Έτσι το μοντέλο των 8GB RAM έρχεται με 128GB αποθηκευτικό χώρο, και η έκδοση με 512GB αποθηκευτικό χώρο έχει μνήμη 16GB κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε tablet της SAMSUNG. Η αυτονομία υπολογίζεται σε άνετη χρήση για μία ολόκληρη ημέρα ενώ υποστηρίζεται υπερταχεία φόρτιση 45W (ο φορτιστής ταχείας φόρτισης πωλείται χωριστά) με το 100% να ολοκληρώνεται σε 80 λεπτά.

SAMSUNG Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8+

Η νέα σειρά tablet της SAMSUNG συμπληρώνεται με δύο ακόμη μοντέλα, τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8+, καλύπτοντας μια σειρά από ανάγκες και πορτοφόλια. Η οθόνη στο αρχικό μοντέλο είναι στις 11 ίντσες ενώ το Galaxy Tab S8+ διαθέτει οθόνη 12,4 ιντσών. Όπως και στο Ultra μοντέλο, υποστηρίζεται ρυθμός ανανέωσης 120Hz ενώ και εδώ οι διαστάσεις των δύο μοντέλων είναι οι μικρότερες δυνατές εξαιτίας των πολύ μικρών περιθωρίων πλαισίου οθόνης. Στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε υπερευρυγώνια κάμερα στα 12MP ενώ το κύριο σύστημα φακών παραμένει ίδιο με το Ultra μοντέλο με κάμερες 13MP AF και 6MP Ultra-Wide δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και για το κεντρικό chipset στο εσωτερικό που είναι πάλι το Snapdragon 8 Gen1 της Qualcomm ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να προμηθευτεί έκδοση με 8GB RAM και 128 ή 256GB αποθηκευτικό χώρο.

Σε άλλα κοινά στοιχεία με το Galaxy Tab S8 Ultra, τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8+ υποστηρίζουν το S Pen, με την κεντρική εφαρμογής της εταιρείας, το SAMSUNG Notes να παίζει κεντρικό ρόλο στη χρήση του επιτρέποντας μια σειρά από λειτουργίες πέρα από την αναγνώριση των χειρόγραφων σημειώσεών σας για τη μετατροπή τους σε ψηφιακές, ακόμα και αν αυτές έχουν γραφτεί στην ελληνική γλώσσα. Σε αυτές περιλαμβάνεται η χρήση του S Pen σε παρουσιάσεις για αλλαγή των slides αλλά και η επισήμανση συγκεκριμένων σημείων.

Όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy Tab S8 στηρίζονται στο συνδυασμό Android 12/ One UI 4.1 που υποστηρίζει αρκετές λειτουργίες multitasking που δεν έχουμε ξαναδεί στον ανταγωνισμό. Ακόμα η SAMSUNG θα κυκλοφορήσει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα περιφερειακά όπως το Book Cover Keyboard για μετατροπή τους σε ικανότατους φορητούς υπολογιστές, ενεργοποιώντας παράλληλα το SAMSUNG DeX, την desktop πλατφόρμα της εταιρείας. Επιπλέον με την προστασία της πλατφόρμας ασφαλείας SAMSUNG Knox, και τα τρία tablets μπορούν να χρησιμοποιηθούν απροβλημάτιστα σε εταιρικό περιβάλλον.

Τα Galaxy Tab S8 Ultra, Galaxy Tab S8+ και Galaxy Tab S8 της SAMSUNG κυκλοφορούν στο ΓΕΡΜΑΝΟ στις 25 Φεβρουαρίου, με την περίοδο των προπαραγγελιών* να ξεκινά από σήμερα μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου και μάλιστα με κορυφαία δώρα. Συγκεκριμένα όσοι προχωρήσουν στην αγορά του Galaxy Tab S8 Ultra θα λάβουν εντελώς δωρεάν το Book Cover Keyboard που μετατρέπει το tablet σε laptop ενώ για τα υπόλοιπα δύο μοντέλα και μόνο για την περίοδο των προπαραγγελιών, η SAMSUNG προσφέρει το BookCover Keyboard Slim.

Αναλυτικά όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy Tab S8 με τις διαθέσιμες τιμές:

  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 128 GB WiFi – 759€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 256 GB WiFi – 799€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 128 GB 5G – 899€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 256 GB 5G – 959€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8+ 128 GB WiFi – 959€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8+ 256 GB WiFi – 999€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8+ 128 GB 5G – 1099€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8+ 256 GB 5G – 1149€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 Ultra 128 GB WiFi – 1149€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 Ultra 512 GB WiFi – 1449€
  • SAMSUNG Galaxy Tab S8 Ultra 128 GB 5G – 1299€

* Η εξαργύρωση των δώρων γίνεται μέσα από την εφαρμογή SAMSUNG Members