Στην κυκλοφορία τα iOS 17.5, iPadOS 17.5 και macOS Sonoma 14.5

3 μήνες πριν
iphone, ipad, macbook

Η APPLE κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες νέες εκδόσεις για τις πλατφόρμες της και συγκεκριμένα τα iOS 17.5, iPadOS 17.5 και macOS 14.5. Οι ενημερώσεις του iPhone και του iPad έρχονται περισσότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία των iOS 17.4 και iPadOS 17.4.

Στην περίπτωση του iPhone και iPad όπου μοιράζονται τις ίδιες αλλαγές, η APPLE αναφέρει ότι στην οθόνη κλειδώματος είναι διαθέσιμη μια νέα ταπετσαρία με την ονομασία «Ακτίνες Περηφάνιας» για την οθόνη κλειδώματος. Η ταπετσαρία κυκλοφόρησε προς τιμήν της κοινότητας και της κουλτούρας ΛΟΑΤΚΙ+. Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι οι «Γνωστοποιήσεις ανίχνευσης». Μέσω αυτής ο διαπλατφορμικός εντοπισμός ανίχνευσης στέλνει γνωστοποιήσεις στους χρήστες αν μια συμβατή συσκευή Bluetooth με δυνατότητα ανίχνευσης που δεν είναι δική τους, φαίνεται να κινείται μαζί τους, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα με το οποίο έχει ζευγοποιηθεί η συσκευή.

Σε ότι αφορά τα Mac, η APPLE κυκλοφόρησε το macOS 14.5, την πέμπτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος macOS Sonoma που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα, το macOS Sonoma 14.5 έρχεται περισσότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του macOS Sonoma 14.4.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά, η ενημέρωση του macOS προσθέτει ένα νέο παιχνίδι λέξεων για τους συνδρομητές του APPLE News+ με την ονομασία Quartiles και επιτρέπει την παρακολούθηση των στατιστικών και των σειρών των παιχνιδιών του News+. 

Επιπλέον στο macOS Sonoma 14.5 ο πίνακας αποτελεσμάτων στο News+ Puzzles σου δίνει πρόσβαση σε νέα δεδομένα παικτών για τα Crossword, Mini Crossword και Quartiles, συμπεριλαμβανομένων στατιστικών στοιχείων και σειρών

Πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου ανάπτυξης του macOS Sonoma και αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις τελευταίες ενημερώσεις με νέα χαρακτηριστικάα που θα δούμε. Η APPLE εργάζεται ήδη πάνω στο macOS 15 και σχεδιάζει να το παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο WWDC. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πλατφόρμες της εταιρείας με χαρακτηριστικότερη αυτή του iPhone, με την WWDC να κρύβει πιθανότατα πολλές ειδήσεις για το επόμενο iOS.