Συνδυασμός εφαρμογών Duo & Meet για βιντεοκλήσεις από τη Google

1 έτος πριν
google

Η GOOGLE ανακοίνωσε ότι θα συνδυάσει δύο από τις εφαρμογές της για βιντεοκλήσεις, το Duo και το Meet, σε μια ενιαία πλατφόρμα. Πολύ σύντομα, θα υπάρχει μόνο το GOOGLE Meet, και η GOOGLE ελπίζει ότι μπορεί να γίνει η μοναδική εφαρμογή κλήσεων που χρειάζονται οι χρήστες για το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους.

Ενοποιώντας τις δύο εφαρμογές, η GOOGLE ελπίζει ότι μπορεί να λύσει μερικά από τα προβλήματα των σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας. «Αυτό που ήταν πραγματικά σημαντικό είναι να καταλάβουμε πώς οι άνθρωποι κάνουν την επιλογή ως προς το ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσουν, για ποιο σκοπό και σε ποια περίσταση», λέει ο Javier Soltero, επικεφαλής του GOOGLE Workspace. Η ψηφιακή μας ζωή είναι γεμάτη με ένα πολλές και διαφορετικές εφαρμογές συνομιλίας, η καθεμία με τους δικούς της κανόνες, άλλες για επαγγελματικούς και άλλες για προσωπικούς σκοπούς.

Τα δύο τελευταία χρόνια, το Meet έχει γίνει μια ισχυρή πλατφόρμα για συζητήσεις σε εταιρικό επίπεδο με τη συμμετοχή πολλαπλών ατόμων. Αντιθέτως, το Duo έχει παραμείνει περισσότερο μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, απευθυνόμενο σε όλους τους υπολοίπους και κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Η GOOGLE υπόσχεται ότι θα φέρει στο μέλλον όλες τις λειτουργίες του Duo στο Meet και φαίνεται πεπεισμένη ότι μπορεί να προσφέρει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.

Το σίγουρο είναι ότι η GOOGLE έχει ξαναβρεθεί σ’ αυτή τη θέση, αφού και στο παρελθόν είχε δοκιμάσει την κυκλοφορία πολλαπλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων, χωρίς αυτές να σημειώσουν κάποια επιτυχία. Πλέον η νέα πολιτική της εταιρείας φαίνεται πιο ξεκάθαρη αν και έχει αρκετή δουλειά μπροστά της προκειμένου να μείνει πιστή στις υποσχέσεις της των χρηστών του GOOGLE Duo. Εκτός του συνόλου των λειτουργιών της εφαρμογής που θα «μετακομίσουν» στο νέο Meet, η GOOGLE ξεκαθάρισε ότι όλα τα μηνύματα και το ιστορικό κλήσεων του χρήστη δεν θα χαθούν και θα μεταφερθούν κι’ αυτά στη νέα βιντεοπλατφόρμα.