Τα GOOGLE Messages ενεργοποιούν το RCS από προεπιλογή

7 μήνες πριν
menu GOOGLE Messages

Η GOOGLE ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι το γνωστό πρότυπο RCS (Rich Communication Services) θα είναι πλέον ενεργοποιημένο από προεπιλογή για όλους τους νέους και υπάρχοντες χρήστες της εφαρμογής GOOGLE Messages. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται μέσω της εφαρμογής θα αναβαθμιστούν στο RCS, το οποίο προσφέρει μια σειρά από βελτιώσεις σε σχέση με τα παραδοσιακά SMS και MMS μηνύματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων, χρήση περισσότερων media αρχείων, αποδείξεις ανάγνωσης, δείκτες πληκτρολόγησης, αναφορές παράδοσης και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Η GOOGLE προχωρά στην προεπιλογή του RCS για όλους τους χρήστες του Messages, προκειμένου να "διασφαλίσει ότι περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την πρόσθετη ασφάλεια που παρέχει". Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι το RCS είναι πλέον το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων για πολλούς παρόχους σε όλο τον κόσμο, οπότε αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους απρόσκοπτα, ανεξάρτητα από τον πάροχό τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το RCS θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή μόνο για τους χρήστες που έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση της εφαρμογής GOOGLE Messages. Εάν δεν χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση, μπορείς να ενημερώσεις την εφαρμογή από το GOOGLE Play Store.

Σε περίπτωση πάντως που δεν θέλει να είναι ενεργοποιημένο το RCS από προεπιλογή, μπορείς να το απενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις των Μηνυμάτων GOOGLE. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε την εφαρμογή Μηνύματα GOOGLE και πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Λειτουργίες συνομιλίας. Στη συνέχεια απενεργοποίησε την επιλογή "Ενεργοποίηση λειτουργιών συνομιλίας".

Η απόφαση της GOOGLE να ενεργοποιήσει το RCS από προεπιλογή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω smartphone. Το RCS προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά μηνύματα SMS και MMS και η καθιέρωσή του ως προεπιλεγμένου πρωτοκόλλου ανταλλαγής μηνυμάτων θα συμβάλει στο να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτά τα οφέλη.

Η αλλαγή θα γίνει διαθέσιμη αρχικά σε χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών και θα επεκταθεί σταδιακά σε άλλες χώρες τους επόμενους μήνες. Στο συνέδριο GOOGLE I/O 2023 τον Μάιο, η GOOGLE δήλωσε ότι υπάρχουν 800 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργοί χρήστες που χρησιμοποιούν το πρότυπο στα μηνύματά τους, και ότι αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2023. Είναι δεδομένο ότι η κίνηση αυτή της εταιρείας, θα κάνει πραγματικότητα το στόχο αυτό πιο γρήγορα.