Τα rollable smartphone και laptop της LENOVO αφήνουν το στόμα ανοιχτό

1 έτος πριν
LENOVO rollable smartphone

Παράλληλα με την παρουσίαση των foldable smartphones, είδαμε πρόσφατα διάφορους κατασκευαστές να αποκαλύπτουν έννοιες για πτυσσόμενα τηλέφωνα. Κανένα δεν έχει φτάσει ακόμα στην αγορά, αλλά το LG Rollable ήταν το πιο κοντινό που είδαμε σε ένα rollable smartphone που θα μπορούσε να γίνει δικό μας. Δυστυχώς, δεν έφτασε ποτέ στα ράφια των καταστημάτων πριν η LG αποφασίσει να εγκαταλείψει την αγορά των smartphones. Τώρα, η τελευταία εταιρεία που παρουσιάζει τη δική της ιδέα αναδιπλούμενης τεχνολογίας είναι η LENOVO, μια ιδέα που εμφανίζεται σε ένα τηλέφωνο της Motorola.

Κατά τη διάρκεια του LENOVO Tech World 2022, η γνωστή εταιρεία παρουσίασε δύο προτάσεις για την αναδιπλούμενη τεχνολογία της. Η πρώτη είναι ένα rollable τηλέφωνο που ξετυλίγεται κάθετα και όχι οριζόντια. Οι περισσότερες υλοποιήσεις που έχουμε δει στο παρελθόν, «μεγαλώνουν» στο πλάτος και όχι στο ύψος. Η ιδέα εδώ είναι ότι η συσκευή επεκτείνεται σε ένα smartphone πλήρους μήκους, αλλά όταν δεν χρησιμοποιείται, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην τσέπη σας. Η συσκευή έχει ύψος 4 ίντσες και είναι απολύτως φορητή, αλλά όταν ξεδιπλώνεται διαθέτει οθόνη OLED 6,5 ιντσών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός ο σχεδιασμός του επιτρέπει να έχει οθόνη πλήρους μεγέθους, αλλά στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε μέγεθος μικρότερο από οποιοδήποτε άλλο premium smartphone. Αυτή η ιδέα επιχειρεί να λύσει ένα παρόμοιο πρόβλημα με τα foldable τηλέφωνα τύπου clamshell, όπως το Galaxy Z Flip4 της SAMSUNG.

Η LENOVO πειραματίζεται επίσης με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας σε μελλοντικούς φορητούς υπολογιστές. Ο Luca Rossi, πρόεδρος του Intelligent Devices Group της LENOVO, δήλωσε: "Οι δυνατότητες ενός rollable φορητού υπολογιστή είναι επίσης συναρπαστικές. Θα φέρει το multitasking, την περιήγηση και τις εφαρμογές σε άλλο επίπεδο".

Πάντως μη περιμένεις αυτές οι συσκευές να κυκλοφορήσουν ως ολοκληρωμένα προϊόντα σύντομα. Παραμένουν προς το παρόν πρωτότυπες συσκευές, αλλά ο Rossi δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την καινοτομία της LENOVO τα επόμενα χρόνια», κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι θα δούμε και άλλες υλοποιήσεις το επόμενο διάστημα.