Τα TCL 406 και TCL 408 είναι εδώ

1 έτος πριν
TCL 406 & TCL 408

Διαθέσιμα είναι από σήμερα στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και στο germanos.gr τα δύο νέα smartphones της TCL που έρχονται να προστεθούν στην οικογένεια TCL 40. Ο λόγος για τα TCL 406 και TCL 408 με κόστος 149 και 169 αντίστοιχα, με την εταιρεία να προσφέρει δύο εξαιρετικές συσκευές για τη συγκεκριμένη οικονομική κατηγορία, τις οποίες είδαμε και πρόσφατα στην MWC 2023 στη Βαρκελώνη!

TCL 406

Αρχικά το TCL 406, διακρίνεται για την κομψή του εμφάνιση, αλλά και τη μεγάλη οθόνη των 6.6”, με ανάλυση HD+ αλλά και αναλογία διαστάσεων 20:9 που είναι ιδανική για αναπαραγωγή ταινιών αλλά και το σερφάρισμα στο Internet. Όπως ισχύει για κάθε smartphone της σειράς, έτσι και εδώ υποστηρίζεται η τεχνολογία NXTVISION της ίδιας της TCL που δίνει ρεαλιστική απόδοση χρωμάτων, έντονη φωτεινότητα αλλά και εξαιρετική αντίθεση, σε συνδυασμό με τη μείωση της μπλε ακτινοβολίας για ξεκούραστα μάτια.

Στο πίσω μέρος η TCL έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα διπλών καμερών, με την κύρια να έχει ανάλυση 13MP, ενώ ο δεύτερος αισθητήρας των 2MP βοηθάει στο bokeh εφέ δίνοντας την αίσθηση του βάθους στις λήψεις σου. Μια τρίτη κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος έχει ανάλυση 5MP και μπορεί να ενεργοποιηθεί με μια απλή κίνηση του χεριού, προκειμένου να κάνεις εύκολη λήψη των selfies σου.

Στο εσωτερικό του, το TCL 406 διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή με 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικό χώρο τα οποία μπορείς να επεκτείνεις με επιπλέον 512GB αν εγκαταστήσεις μια κάρτα μνήμης για απόλυτη ευελιξία. Όπως ισχύει σε όλα τα smartphones της TCL έτσι και το συγκεκριμένο διακρίνεται για την αυτονομία του εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh, με άνετη χρήση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις δύο ημέρες ανάλογα με τη χρήση.

TCL 408

Το TCL 408 έρχεται να προσφέρει κάτι παραπάνω, έχοντας αρκετά παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με το TCL 406. Σε αυτά περιλαμβάνεται η οθόνη των 6.6” με αναλογία διαστάσεων 20:9 και ανάλυση HD+ ενώ χωρίς έκπληξη, υποστηρίζει κι’ αυτή την τεχνολογία NXTVISION. Η συγκεκριμένη τεχνολογία της TCL χαρίζει ρεαλιστικά χρώματα ενώ μειώνει σημαντικά την εκπομπή της μπλε ακτινοβολίας, ένας λόγος που κάνει πανεύκολη την πολύωρη χρήση της συσκευής χωρίς να κουράζει τα μάτια.

Κοιτώντας το πίσω μέρος βρίσκουμε κύρια κάμερα στα 50MP η οποία ενσωματώνει και φακό macro για μία καινοτομία 2 σε 1 που κάνει τη διαφορά. Συνοδεύεται από κάμερα βάθους 2MP, με την TCL να υπόσχεται συνολικά «καθαρές» λήψεις ακόμα και αν οι συνθήκες δεν το ευνοούν λόγο χαμηλού εξωτερικού φωτισμού. Στην εμπρόσθια όψη πίσω από μια διακριτική οπή βρίσκουμε την κάμερα των 8MP η οποία αναγνωρίζει αυτόματα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μέσω του Auto Capture και εστιάζει γρήγορα και σωστά ώστε να τραβάς πάντα υπέροχες selfies με φυσικό τόνο επιδερμίδας και πλούσια χρώματα!

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το TCL 408 εξοπλίζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη RAM 4GB, καλύπτοντας τις ανάγκες τις συντριπτικής πλειοψηφίας όσων προχωρήσουν στην αγορά. Τα 64GB αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επεκταθούν με επιπλέον 512GB αν χρησιμοποιήσεις μια κάρτα μνήμης για απόλυτη ευελιξία. Όπως και στο TCL 406 έτσι και το TCL 408 διαθέτει μπαταρία 5.000mAh η οποία μπορεί να χαρίσει άνετη αυτονομία 2 ημερών εξαιτίας της λειτουργίας Smart Manager. Ταυτόχρονα, η λειτουργία Έξυπνης Φόρτισης βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της για απόδοση χωρίς απώλειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα TCL 406 και TCL 408 είναι από σήμερα διαθέσιμα στο germanos.gr καθώς και σε όλα τα καταστήματα του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε ολόκληρη την Ελλάδα.