Τα τρελά concepts οθονών της SAMSUNG Display στο MWC 2024

1 μήνας πριν
samsung Slideable Flex

Σε ένα ξεχωριστό χώρο υπο την επωνυμία SAMSUNG Display, το τμήμα του νοτικορεατικού γίγαντα που είναι υπεύθυνο για τις οθόνες που βλέπουμε στα smartphones, τα tablets και άλλα προϊόντα, μας έδειξε τις τελευταίες δημιουργίες του. Αποτελώντας προτάσεις σε καθαρά πρωτότυπο επίπεδο, οι συγκεκριμένες οθόνες ίσως κάνουν την εμφάνισή τους σε μελλοντικές εμπορικές προτάσεις της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το In&Out Flip που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαμορφώσει το μέλλον των αναδιπλούμενων smartphones.

Το In&Out Flip έχει ομοιότητα με το SAMSUNG Galaxy Z Flip5, διαθέτοντας οθόνη 6,7 ιντσών Full HD+ που μπορεί να διπλωθεί προς τα μέσα, μετατρέποντας το σε ένα συμπαγές, φιλικό προς την τσέπη τετράγωνο. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί αυτή την ιδέα είναι η απουσία οθόνης κάλυψης στο εξωτερικό. Αντ' αυτού, η συσκευή διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που της επιτρέπει να διπλώνει τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω.

Επιτρέποντας στο smartphone να διπλώνει προς τα έξω, η SAMSUNG εξαλείφει την ανάγκη για μια δεύτερη οθόνη κάλυψης. Οι χρήστες μπορούν απλά να διπλώσουν τη συσκευή προς τα έξω για να έχουν πρόσβαση σε ειδοποιήσεις, εφαρμογές και άλλες πληροφορίες χωρίς να ανοίξουν πλήρως την οθόνη των 6,7 ιντσών. Ο καινοτόμος αυτός σχεδιασμός επιτρέπει στην κύρια οθόνη να λειτουργεί ως δική της οθόνη κάλυψης όταν διπλώνεται προς τα έξω.

Ενώ ο σχεδιασμός του In&Out Flip μπορεί να εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευπάθεια της εκτεθειμένης αναδιπλώμενης οθόνης σε ζημιές όταν διπλώνεται προς τα έξω, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε τη δημιουργικότητα και τις δυνατότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την ιδέα. Η επανασχεδίαση του μηχανισμού μεντεσέδων από τη SAMSUNG ανοίγει νέες δυνατότητες για τις αναδιπλούμενες συσκευές, τόσο στην αγορά των smartphone όσο και στην αγορά των tablet.

Παράλληλα με το In&Out Flip, η SAMSUNG παρουσίασε και μια άλλη concept συσκευή που έχει το περίεργο όνομα "Flip Liple". Συνδυάζοντας τις λέξεις "light" και "simple", το συγκεκριμένο concept έχει στόχο να προσφέρει μια πιο προσιτή και φιλική προς το χρήστη αναδιπλούμενη εμπειρία. Συγκεκριμένα το Flip Liple διαθέτει μια οθόνη 6,7 ιντσών που διπλώνει όπως το Galaxy Z Flip, αλλά με ένα μικρό τμήμα της οθόνης να διπλώνει πάνω από το ανώτερο πλαίσιο, επιτρέποντας στους χρήστες να ρίχνουν μια ματιά στην ώρα, τις ειδοποιήσεις και τον καιρό χωρίς να ανοίγουν πλήρως τη συσκευή.

Αν και παραμένει αβέβαιο αν τα In&Out Flip ή το Flip Liple θα καταφέρουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά, τα concepts καταδεικνύουν τη δέσμευση της SAMSUNG να διευρύνει τα όρια του σχεδιασμού αναδιπλούμενων smartphone

Τέλος, μας εντυπωσίασε και το concept του Slideable Flex, το οποίο προορίζεται για tablets. Η συγκεκριμένη οθόνη των 10,5” έχει τη μοναδική ικανότητα να ξετυλίγει από τη δεξιά πλευρά και να μεγαλώνει σε 12,4”, με αναλογία διαστάσεων 16:10. Με τον τρόπο αυτό, η SAMSUNG διατηρεί τις διαστάσεις της συσκευής αρκετά μικρότερες από τις πραγματικές, κάνοντας μεταξύ άλλων και πιο άνετη τη μεταφορά της συσκευής.

Δες τη συνολική ανασκόπηση του MWC 2024!