Θα χρειαστεί λίγη ακόμα υπομονή για το φοβερό Voice Mode του ChatGPT

2 μήνες πριν
openai event

Η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το ChatGPT, ανακοίνωσε τον Μάιο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση, την καθυστέρηση στην κυκλοφορία της προηγμένης λειτουργίας φωνής για την πλατφόρμα της. Αρχικά προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, η έναρξη μετατέθηκε για τον Ιούλιο, με πιθανότητα περαιτέρω αναβολής έως το φθινόπωρο του 2024.

Η εταιρεία επικαλείται την ανάγκη βελτίωσης της ικανότητας του μοντέλου να εντοπίζει και να απορρίπτει συγκεκριμένο περιεχόμενο, καθώς και τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και την προετοιμασία των υποδομών για μαζική χρήση. Η OpenAI σχεδιάζει μια σταδιακή ανάπτυξη, ξεκινώντας με μια μικρή ομάδα χρηστών για τη συλλογή σχολίων.

Η προηγμένη λειτουργία φωνής ενδέχεται να μην ξεκινήσει για όλους τους πελάτες του ChatGPT Plus μέχρι το φθινόπωρο, λέει η OpenAI, ανάλογα με το αν πληροί ορισμένους εσωτερικούς ελέγχους ασφάλειας και αξιοπιστίας. Ωστόσο η καθυστέρηση δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη των νέων δυνατοτήτων κοινής χρήσης βίντεο και οθόνης που παρουσιάστηκαν ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης εκδήλωσης τύπου της OpenAI.

Στη σκηνή της εκδήλωσης παρουσίασης, οι υπάλληλοι της OpenAI έδειξαν το ChatGPT να ανταποκρίνεται σχεδόν άμεσα σε αιτήματα, όπως η επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος σε ένα κομμάτι χαρτί που τοποθετήθηκε μπροστά από την κάμερα του smartphone ενός ερευνητή.

Η λειτουργία προηγμένης φωνής στοχεύει στην κατανόηση και απόκριση με συναισθήματα και μη λεκτικά σήματα, προσεγγίζοντας τις φυσικές συνομιλίες. 

Η προηγμένη λειτουργία φωνής προκάλεσε αντιπαραθέσεις λόγω της ομοιότητας της προεπιλεγμένης φωνής "Sky" με τη φωνή της ηθοποιού Scarlett Johansson. Η Johansson αργότερα δήλωσε ότι προσέλαβε νομικούς συμβούλους για να διερευνήσει τον τρόπο ανάπτυξης της φωνής, ενώ είχε αρνηθεί προηγούμενες προτάσεις της OpenAI για αδειοδότηση της φωνής της.

Η OpenAI αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε τη φωνή της Johansson χωρίς άδεια ή μια παρόμοια φωνή, αλλά τελικά αφαίρεσε την επίμαχη φωνή από την πλατφόρμα.