Το Threads γιορτάζει 175 εκατομμύρια χρήστες σε 1 μόλις χρόνο

3 μήνες πριν
Threads logo

Το Threads, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της META, έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη από την έναρξή λειτουργίας της τον Ιούλιο του 2023. Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πλατφόρμα έχει ξεπεράσει τους 175 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τα 150 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί τον Απρίλιο.

Η ανάπτυξη του Threads συμπίπτει με την αναζήτηση των χρηστών για εναλλακτικές λύσεις στο X (πρώην Twitter), μετά τις εκτεταμένες αλλαγές που εισήγαγε ο Elon Musk. Ωστόσο, το X εξακολουθεί να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα, με τον Musk να ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα έχει 600 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει αυτοματοποιημένους λογαριασμούς ή bots.

Η META αποκάλυψε επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση του Threads. Η πλειοψηφία των χρηστών (63%) προτιμά να δημοσιεύει μόνο κείμενο, αν και το ένα τέταρτο των αναρτήσεων περιλαμβάνει τουλάχιστον μία εικόνα. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 50 εκατομμύρια ετικέτες (Tags), με τις πιο δημοφιλείς να είναι οι PhotographyThreads, BookThreads και GymThreads.

Η επιτυχία του Threads οφείλεται εν μέρει στην ενσωμάτωσή του με το Instagram και την προώθησή του μέσω αυτής της πλατφόρμας. Από την έναρξή του, το Threads έχει εισαγάγει πολλές λειτουργίες που ζήταγαν οι χρήστες του, όπως μια διαδικτυακή εφαρμογή, εμφάνιση των πιο δημοφιλή θεμάτων, καθώς και ένα κουμπί επεξεργασίας.

Παρόλο που το Threads προσπαθεί να ευθυγραμμίσει την εμπειρία και τις λειτουργίες του με το X, αποφεύγει την πολιτική συζήτηση. Η META έχει δηλώσει ότι δεν θα ενισχύσει τις ειδήσεις στο Threads, ενώ το X παραμένει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για συζητήσεις σχετικά με ζωντανά γεγονότα, όπως οι πρόσφατες προεδρικές συζητήσεις.

Αν και ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών δεν αρκεί για να αξιολογηθεί πλήρως η επιτυχία του Threads, δείχνει ότι η πλατφόρμα έχει προσελκύσει ένα σημαντικό κοινό. Καθώς το Threads συνεχίζει να εξελίσσεται, το ερώτημα για πολλούς είναι το πώς θα διαφοροποιηθεί από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πώς θα διατηρήσει την ανάπτυξή του στο μέλλον.