Τι καινούριο φέρνει το iOS 16.1;

1 έτος πριν
iOS 16.1

Έπειτα από περίπου έναν μήνα δοκιμών, η APPLE διέθεσε στο ευρύ κοινό το iOS 16.1 (και μαζί του το iPadOS 16), τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος η οποία φέρνει μαζί της διάφορες ενδιαφέρουσες προσθήκες.

Κατ’ αρχάς υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής τόσο της οθόνης κλειδώματος, όσο και της αρχικής οθόνης, πατώντας το πλήκτρο Customize στην πρώτη (και γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο). Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται ψηφιακά κλειδιά (δωματίων, αυτοκινήτων κ.α.) που βρίσκονται στο Wallet τους μέσω εφαρμογών messaging (WhatsApp, Message κ.α.) ενώ το ίδιο ισχύει και για τις βιβλιοθήκες/φακέλους εικόνων μέσω iCloud, καθώς η λειτουργία iCloud Shared Photo Library με τη συμμετοχή έως και έξι χρηστών είναι πλέον διαθέσιμη.

Το Apple Fitness+ είναι πια διαθέσιμο (μέσω iOS 16.1 και tvOS 16.1) ακόμα κι αν ο χρήστης δε διαθέτει Apple Watch -εν τοιαύτη περιπτώσει απλά δε θα έχει πρόσβαση στις μετρήσεις που χρειάζονται το τελευταίο. Το iOS 16.1 προσθέτει υποστήριξη του προτύπου smart home Matter (πέραν των HomeKit, Google Assistant και Alexa) ενώ ενεργοποιεί και το Clean Energy Charging, στο πλαίσιο του οποίου προτιμώνται πηγές με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για τη φόρτιση του iPhone.

Το ποσοστό της μπαταρίας φαίνεται πλέον και στα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini, τις συσκευές δηλαδή που δεν υποστήριζαν τη δυνατότητα αυτή εξ αρχής. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται μάλιστα έχει αυξηθεί ελαφρώς σε μέγεθος ενώ αλλαγές έχουν σημειωθεί και στο ίδιο το εικονίδιο προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα κατανοητή η κατάσταση της συσκευής και της μπαταρίας της. Το ποσοστό της τελευταίας απεικονίζεται ξεκάθαρα και κατά τη φόρτιση στην οθόνη κλειδώματος, ακριβώς επάνω από την ώρα.

Η APPLE έχει βελτιώσει και τον σχεδιασμό του μενού Wallpapers μέσα από τα Settings του iOS 16.1, κάνοντας την αλλαγή ταπετσαρίας της συσκευής πολύ πιο εύκολη. Στις προσθήκες της νέας έκδοσης του λειτουργικού και δυνατότητα απενεργοποίησης της προσαρμογής της έντασης του ήχου στα AirPods μέσω αφής.