Τίτλοι τέλους για τον GOOGLE Assistant στις Smart TVs της SAMSUNG

2 μήνες πριν
google assistant

Αν και τα νέα ήταν γνωστά από τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, εντούτοις ένα νέο δημοσίευμα έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα του GOOGLE Assistant στις νέες τηλεοράσεις της SAMSUNG που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024 και μετά.

Εξαιτίας μίας αλλαγής στην πολιτική της GOOGLE, ο GOOGLE Assistant αναμένεται να αφαιρεθεί ως υπηρεσία από πολλές τηλεοράσεις της SAMSUNG, παλιές και νέες. Η αφαίρεση του GOOGLE Assistant από τις τηλεοράσεις της SAMSUNG που επηρεάζονται θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου του 2024.

Η επερχόμενη αλλαγή θα επηρεάσει όλες τις τηλεοράσεις της Κορεάτικης εταιρείας που υποστηρίζουν την υπηρεσία GOOGLE Assistant. Στα μοντέλα περιλαμβάνονται αρκετά από το 2020 καθώς και από τις χρονιές 2021 και 2022. Επειδή θα «φύγει» ο GOOGLE Assistant, μην νομίζεις πάντως ότι θα μείνεις χωρίς… ψηφιακό βοηθό -αν βεβαίως χρησιμοποιείς κάποια τέτοια υπηρεσία. Η SAMSUNG προσφέρει τόσο τον Bixby όσο και την Alexa (Amazon) και βεβαίως την εφαρμογή SmartThings για οτιδήποτε έχει να κάνει με το «έξυπνο σπίτι». Αν πάντως είχες «οικοδομήσει» ένα έξυπνο σπίτι γύρω από τον GOOGLE Assistant, το μόνο πράγμα που δεν θα μπορείς να ελέγξεις είναι η τηλεόραση SAMSUNG που διαθέτεις.

Οι τηλεοράσεις SAMSUNG που επηρεάζονται είναι οι εξής:

  • Όλα τα μοντέλα του 2022.
  • Όλα τα μοντέλα του 2021.
  • Οι τηλεοράσεις QLED 8K και 4K του 2020.
  • Οι τηλεοράσεις Crystal UHD του 2020.
  • Οι τηλεοράσεις lifestyle του 2020 (Frame, Serif, Terrace και Sero).

Η αλλαγή που έγινε στην υπηρεσία GOOGLE Assistant περιελάμβανε επίσης την αφαίρεση λειτουργιών που η GOOGLE δήλωσε ότι δεν αξιοποιούνται επαρκώς από τους καταναλωτές. Μερικές από τις λειτουργίες που η GOOGLE δήλωσε ότι αφαιρεί περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής audiobooks στο GOOGLE Books, τον επαναπρογραμματισμό ενός συμβάντος στο GOOGLE Calendar και τον φωνητικό έλεγχο για δραστηριότητες. Από τις 26 Ιανουαρίου του 2024, οι χρήστες άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι ορισμένες λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η GOOGLE επισήμανε το εξής σε μία πρόσφατη ανάρτηση στο επίσημο blog της: «Με την πάροδο των ετών, κάναμε ακόμα πιο εύκολη την εκτέλεση των εργασιών σας με τον Assistant -και σε μεγάλο βαθμό χάρη στα σχόλιά σας. Προκειμένου να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας και να δημιουργήσουμε τον καλύτερο Assistant που έχουμε δημιουργήσει μέχρι σήμερα, κάνουμε μερικές αλλαγές για να εστιάσουμε στην ποιότητα και στην αξιοπιστία -για να κάνουμε τελικώς ευκολότερη τη χρήση του Assistant σε όλες τις συσκευές. Γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τη μετάβαση όσο το δυνατόν ομαλότερη. Αν και ο GOOGLE Assistant έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία επτά χρόνια, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι βελτιώσεις μας καθοδηγούνται από τα σχόλιά σας».

Η SAMSUNG στην χώρα μας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση την οποία μπορείς να βρεις εδώ.

«Όλες οι τηλεοράσεις SAMSUNG που θα κατασκευάζονται και θα πωλούνται από τον Οκτώβριο του 2023 δεν θα έχουν ως φωνητικό βοηθό το GOOGLE Assistant. Εάν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε αυτόν τον φωνητικό βοηθό στην τηλεόραση που έχετε τώρα, θα μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε μέχρι τότε.

Εάν, ωστόσο, αγοράσετε μια καινούρια τηλεόραση SAMSUNG από εκείνη την ημερομηνία κι έπειτα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν φωνητικό βοηθό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Bixby και Alexa. Επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους δυο φωνητικούς βοηθούς και πώς να τους σετάρετε στην τηλεόρασή σας.

Μπορείτε τέλος να δοκιμάστε επίσης την εφαρμογή SmartThings για να ελέγχετε τη smart TV σας μέσω του Galaxy smartphone σας και να δίνετε φωνητικές εντολές στην τηλεόρασή σας.  

Να σημειωθεί ότι: Η GOOGLE διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει μελλοντικά την υπηρεσία GOOGLE Assistant στα μοντέλα που πουλήθηκαν πριν από τον Οκτώβριο του 2023» διαβάζουμε σε μία σελίδα υποστήριξης στην επίσημη ιστοσελίδα της SAMSUNG.

Εσύ χρησιμοποιούσες τον GOOGLE Assistant στη SAMSUNG TV σου;