Το Twitter απαιτεί συναίνεση για τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων

2 έτη πριν
Προστασία προσωπικών δεδομένων στο Twitter

Πόσες φορές σου έχει τύχει να δεις μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ο αριθμός τηλεφώνου σου, αναρτημένη σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (ένα από τα συνήθη social media ντε) χωρίς όμως εκείνος/η που την ανέβασε να σε έχει ρωτήσει προηγουμένως με αποτέλεσμα να βρεθείς προ εκπλήξεως; Άσε μας να μαντέψουμε: όχι και λίγες… Περιπτώσεις σαν κι αυτές είναι που θέλει να προλάβει ή μάλλον να σταματήσει μια για πάντα το Twitter, φροντίζοντας να τροποποιήσει τους όρους χρήσης του.

Όπως ανακοίνωσε η γνωστή πλατφόρμα (της οποίας ο CEO, Jack Dorsey, ειρήσθω εν παρόδω έκανε επίσης γνωστή την παραίτησή του) πλέον απαγορεύεται ο διαμοιρασμός και η ανάρτηση προσωπικών πληροφοριών που αφορούν τρίτους χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Στις πληροφορίες αυτές συγκαταλέγονται αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις και έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης κλπ). Έτσι, αν κάποιος θελήσει να δημοσιεύσει κάτι από τα παραπάνω που όμως αφορά άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πρώτα την έγκρισή του.

Το Twitter γνωστοποίησε πως σε περίπτωση που ενημερωθεί για τυχόν δημοσίευση τέτοιων δεδομένων με τη μορφή φωτογραφίας ή βίντεο από το ίδιο το θύμα ή νόμιμο εκπρόσωπό του, θα το αφαιρέσει άμεσα. Δεσμεύτηκε ωστόσο να εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, προκειμένου να διασφαλίσει πως θα λαμβάνεται πάντα η σωστή απόφαση.

«Το να αισθάνεται κανείς ασφαλής στο Twitter διαφέρει από χρήστη σε χρήστη. Οι ομάδες μας προσπαθούν διαρκώς να αναγνωρίσουν και να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν. Γνωρίζουμε πως η δουλειά μας δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη βελτιστοποίηση των πολιτικών και των προϊόντων μας, ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας», εξήγησε το Twitter.