Το Twitter εμφανίζει πλέον τον αριθμό των εμφανίσεων κάθε tweet

1 έτος πριν
Twitter

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι το Twitter θα εμφανίζει πλέον τον αριθμό προβολών κάθε tweet, δίνοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμβέλεια του περιεχομένου άλλων χρηστών αλλά και του δικού τους.

Ο αριθμός προβολής του tweet του Twitter, γνωστός και ως impressions, ήταν προηγουμένως διαθέσιμος μόνο στον λογαριασμό που δημοσίευε ένα tweet και πάντα ιδιωτικό αφού κανείς άλλος δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο. Εξαίρεση, όπως σημειώνει ο Musk, αποτελούν τα βίντεο, τα οποία παραδοσιακά εμφανίζουν έναν αριθμό προβολών, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται δημόσια για όλους.

Η γνώση του πόσοι έχουν “διαβάσει” τα tweets άλλων ανθρώπων μπορεί επίσης να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν γνήσιους influencers στη θέση τους, καθώς οι αριθμοί engagement δεν λένε όλη την ιστορία. Όπως έχουν ήδη επισημάνει χρήστες, οι δημόσιοι αριθμοί προβολής μπορούν ενδεχομένως να αποκαλύψουν λογαριασμούς που διογκώνουν τεχνητά τους αριθμούς των likes και των follower τους.

Βέβαια θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο αριθμός των εμφανίσεων δεν μπορεί να δείξει με σιγουριά ότι το tweet «διαβάστηκε» από τον χρήστη, ή απλώς το προσπέρασε κατά το scrolling του feed του, χωρίς να του δώσει σημασία.

Η νέα αλλαγή του Twitter μπορεί να θεωρηθεί και ως η πιο “λογική” και αναίμακτη αφού δεν συνάντησε αντιδράσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών της υπηρεσίας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις περισσότερες αποφάσεις του Musk, ο οποίος από την 1η μέρα που ανέλαβε και επίσημα επικεφαλής του Twitter, έχει προχωρήσει σε πολλές αμφιλεγόμενες κινήσεις, δημιουργώντας τεράστιες αντιδράσεις.