Value for Money αφίξεις στα smartphone από POCO, REALME και TCL

1 έτος πριν
poco M5 & M5s

Η αγορά των smartphones ειδικά στην κατηγορία του Android, ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τις επιλογές που δίνει στον τελικό χρήστη, ανεξαρτήτου βαλαντίου. Ειδικά για τη μεσαία (προς low) κατηγορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο ΓΕΡΜΑΝΟ αρκετές προτάσεις, όμως πήραμε την πρωτοβουλία να ξεχωρίσουμε τέσσερα μοντέλα τα οποία μάλιστα μόλις έκαναν την εμφάνισή τους.

POCO M5

Ξεκινάμε με ένα από τα δύο νεότερα μοντέλα της POCO, που φημίζεται για το value for money των συσκευών της. Αρχικά το M5 που έρχεται με πολύ όμορφο σχεδιασμό, ο οποίος διακρίνεται στο πίσω μέρος του για τη σαγρέ επιφάνεια, κάνοντας το πολύ εύκολο στο κράτημα.

Η μεγάλη οθόνη των 6,58” με ανάλυση 2408 x 1080 καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και ενός power user, ειδικά από τη στιγμή που προστατεύεται από Gorilla Glass και έχει αναλογία 20:9. Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει από την κατηγορία και το βλέπουμε στο POCO M5 είναι ο γρήγορος ρυθμός ανανέωσης που φτάνει τα 90Hz και είναι δυναμικός προκειμένου να εξοικονομεί μπαταρία. Συγκεκριμένα κατά το gaming αλλά και το scrolling, μπορείς να δεις άμεσα τα πλεονεκτήματα του ρυθμού ανανέωσης των 90Hz ενώ σε λιγότερο απαιτητικές περιπτώσεις όπως το βίντεο, ο ρυθμός ανανέωσης κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60Hz.

Μιας και μιλήσαμε για το gaming το M5 υποστηρίζει ακόμα 240Hz touch sampling rate για γρήγορη απόκριση της οθόνης στα απαιτητικά παιχνίδια. Η αυτονομία και στις δύο συσκευές κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα εξαιτίας της χωρητικότητας των 5.000mAh, ικανή να μας δώσει περίπου 15 ώρες παιχνιδιού, 21 ώρες αναπαραγωγές βίντεο και 42 ώρες τηλεφωνικών κλήσεων.

Στο εσωτερικό συναντάμε το MediaTek Helio G99 SoC, κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 6 νανομέτρων, που διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις εξαιτίας του οκταπύρηνου επεξεργαστή, και της GPU ενώ η μνήμη είναι στα 4GB.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τριπλό σύστημα καμερών, με τον κύριο αισθητήρα να είναι υπερευρυγώνιος και να διαθέτει ανάλυση 50MP. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ξεχωρίζει για την ποιότητα που προσφέρει σε πορτραίτα αλλά και στο zoom ενώ συνοδεύεται από δύο ακόμη αισθητήρες των 2MP, ένας για λήψεις bokeh και ένας για μακροφωτογράφηση. Για τις selfies σου θα στηριχτείς σε μια κάμερα των 5MP με διάφραγμα f/2.2.

POCO M5s

Η POCO έχει στη φαρέτρα της και μια άλλη οικονομική πρόταση, το M5s το οποίο διαφοροποιείται σε μερικούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι ο σχεδιασμός ο οποίος αποπνέει μια premium εμπειρία με πολύ μικρό πάχος και πανέμορφο χρωματισμό στο πίσω μέρος, όποια έκδοση και αν επιλέξεις.

Η AMOLED οθόνη των 6,44” προστατεύεται από Gorilla Glass ενώ έχει και μέγιστη φωτεινότητα 1100 nits κάτι που την κάνει ιδανική στη χρήση ακόμα και κάτω από έντονο ήλιο.

Το POCO M5s διαθέτει 4 αισθητήρες στο πίσω μέρος, με τον κύριο να έχει ανάλυση 64MP για απίστευτα λεπτομερείς φωτογραφίες. Είναι ικανός για φοβερές λήψεις και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ ένας άλλος αισθητήρας αναλαμβάνει τη δημιουργία πορτραίτων με το χαρακτηριστικό εφέ βάθους.

Ακόμα υπάρχει αισθητήρας για μακροφωτογράφιση αλλά και μια υπερευρυγώνια κάμερα 8MP για εντυπωσιακά πανοράματα. Τέλος η 13MP selfie κάμερα τα καταφέρνει μια χαρά ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Τα διπλά ηχεία δίνουν μια διαφορετική εμπειρία κατά την αναπαραγωγή βίντεο και παιχνιδιών, ενώ για τις επιδόσεις υπεύθυνο είναι το Helio G95 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο έως 128GB αλλά και μνήμη στα 4GB.

Και οι δύο συσκευές τρέχουν MIU 13, τη νέα έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της Xiaomi που βασίζεται στο Android 12. Ακόμα και στα δύο μοντέλα βλέπουμε υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές ενώ κάτω από την οθόνη υπάρχει και ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος.

REALME C33

Η πρόταση για την κατηγορία της REALME δεν είναι άλλη από το C33.

Διαθέτει LCD οθόνη τεχνολογίας IPS στις 6,5 ίντσες με μια μικρή οπή στο εμπρόσθιο μέρος, η οποία καλύπτει το 88,7% της συνολικής επιφάνειας, ενώ το βάρος της συσκευής 187 γραμμάρια. Θα βρεις ακόμα τον επεξεργαστή Unisoc T612 μαζί με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου UFS 2.2, που τρέχει Android 12.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του REALME C33 σε σχέση με τον προκάτοχό του όμως είναι αναμφισβήτητα η πίσω κάμερα. Διαθέτει οπίσθια κάμερα 50MP, με λειτουργίες όπως Night Mode, HDR, timelapse και πανοραμική προβολή. Κάτω από αυτήν υπάρχει ένας δεύτερος macro αισθητήρας. Εν τω μεταξύ, η μπροστινή κάμερα είναι η ίδια που βρίσκουμε στο REALME C30, μια selfie shooter 5MP, f/2.2 που χρησιμοποιεί αισθητήρα 1/5.0″.

Και εδώ βλέπουμε 5.000mAh με φόρτιση 10W μέσω θύρας microUSB, η οποία σύμφωνα με τη REALME θα σε κρατήσει έως και 37 ημέρες σε κατάσταση αναμονής και με μια λειτουργία Ultra-Saving που σας παρέχει 1,8 ώρες χρόνου τηλεφωνικών κλήσεων ακόμα και με μόλις 5% μπαταρία. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένος στο πλάι, μια τριπλή υποδοχή κάρτας μαζί με υποστήριξη για WiFi και Bluetooth 5.0.

Το REALME C33 θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, Aqua Blue και Night Sea.

TCL 405

Τέλος το TCL 405 που είδαμε πρόσφατα, έρχεται με οθόνη 6,6” με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά και κινηματογραφική αναλογία 20:9 που κάνει την παρακολούθηση των αγαπημένων σου ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, πραγματική απόλαυση. Όπως και σε άλλες συσκευές της εταιρείας έτσι και στο 405 η TCL ενσωματώνει φίλτρο που περιορίζει σημαντικά την μπλε ακτινοβολία ενώ παρέχει και ένα ειδικό mode ανάγνωσης e-book για πολύ πιο ξεκούραστη ανάγνωση.

Η MediaTek κάνει την εμφάνισή της και εδώ, με οκταπύρηνο επεξεργαστή και 2GB RAM για να καλύψει στις σημαντικότερες ανάγκες ενώ για την αποθήκευση αρχείων φωτογραφιών κ.α θα στηριχτείς στον επεκτάσιμο χώρο των 32GB.

Τρέχει Android 12 Go Edition που δίνει μια εμπειρία όσο πιο κοντά σ’ αυτή του Stock Android με έμφαση στην ταχύτητα και χωρίς περιττές εφαρμογές. Το TCL 405 διαθέτει ακόμα σύστημα διπλής οπίσθιας κάμερας με  κύρια 13MP και βάθους 2MP , καθώς και εμπρόσθια κάμερα στα 5MP. Ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους αντίθεση και τα ρεαλιστικά τους χρώματα ενώ τα πορτραίτα διαθέτουν πολύ καλό bokeh εφέ με θόλωμα του φόντου έτσι ώστε να αναδεικνύεις το κύριο πρόσωπο λήψης. Υπάρχει ακόμα η εμπρόσθια κάμερα των 5MP με AI και αυτόματη εστίαση.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα τα βρεις στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και online στο germanos.gr, με τιμές όπως είπαμε…value for money.