Το VIVO X90 Pro 5G είναι επιτέλους εδώ θέτοντας το «Φωτογραφικό Επαναπροσδιορισμό»

1 έτος πριν
VIVO X90 Pro 5G

Το κορυφαίο smartphone της VIVO για το 2023 μόλις έφτασε στο ΓΕΡΜΑΝΟ και δεν είναι άλλο από το πολυαναμενόμενο VIVO X90 Pro 5G.

Αποτελώντας το διάδοχο του επιτυχημένου X80 Pro, το νέο μοντέλο φέρνει πολλές και σημαντικές αλλαγές, οι οποίες ξεκινάνε από την εμφάνισή του ειδικά στο πίσω μέρος. Εκεί ξεχωρίζει η μοναδική μαύρη πλάτη από επιφάνεια που δίνει την αίσθηση του δέρματος, κάτι που μας έκανε μεγάλη εντύπωση και κατά την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή πριν μερικές ημέρες στη MWC 2023. Αυτό αποτελεί έναν μόνο από τους λόγους διαφοροποίησης της συσκευής από τον ανταγωνισμό όπου κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό το γυαλί. Στο πίσω μέρος βλέπουμε ακόμα και το λογότυπο της Zeiss στο οποίο δίνει έμφαση η εταιρεία, αφού η γνωστή εταιρεία έχει συνεργαστεί για το κεντρικό σύστημα καμερών της συσκευής το οποίο είναι τοποθετημένο σε μια κυκλική διάταξη.

To VIVO X90 Pro 5G υποστηρίζει ακόμα ενσύρματη φόρτιση 120W (με το φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία) και ασύρματη φόρτιση στα 50W ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα στα 4870mAh.  Η οθόνη του VIVO X90 Pro 5G αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής αφού αυτή στηρίζεται στην OLED τεχνολογία, με διαστάσεις 6,78”, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανάλυση 1260x2800.

Η κάμερα όπως ίσως υποψιάζεσαι, είναι ίσως το πιο συναρπαστικό κομμάτι του VIVO X90 Pro 5G, κάτι στο οποίο ξεχώρισε πέρσι άλλωστε και ο προκάτοχός του. Έρχεται με τον απίστευτα μεγάλο αισθητήρα 1”, της SONY (IMX989) με ανάλυση 50MP. Συνδυάζεται με έναν φακό πορτραίτου 5MP, τον IMX758, και έναν ευρυγώνιο 12MP ενώ δεν υπάρχει τηλεφακός. Στην πρόσοψη, μια selfie κάμερα 32MP είναι υπεύθυνη για τις selfies.

Οι αισθητήρες συνοδεύονται από το V2 chip της VIVO, το οποίο είναι ένας συνεπεξεργαστής που προορίζεται για την επιτάχυνση και τη βελτίωση της μετα-επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο. Η VIVO ισχυρίζεται ότι αυτή η στενή ενσωμάτωση επιτρέπει προηγμένες επιλογές όπως η φωτογράφηση με μηδενική καθυστέρηση κλείστρου. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τις απίστευτες επιδόσεις που χαρίζει η συσκευή όταν καλείται να κάνει λήψεις με όχι τόσο καλές συνθήκες φωτισμού. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το VIVO X90 Pro κάνει τη νύχτα..μέρα, με τις βραδινές φωτογραφίες να διακρίνονται για τη λεπτομέρειά τους αλλά και τα πλούσια χρώματά τους στα οποία οι αλγόριθμοι της ZEISS έχουν βάλει το χεράκι τους. 

Άλλες διαφημιζόμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν την αστροφωτογραφία με το χέρι και χωρίς την ανάγκη τριπόδου, εντυπωσιακού νυχτερινού βίντεο 4K HDR αλλά και 8K, ισχυρό ήχο που βασίζεται σε στερεοφωνικά ηχεία, υποστήριξη Hi-Res Audio και πολλά άλλα. 

Το VIVO X90 Pro 5G έρχεται με το Funtouch OS 13, βασισμένο στο Android 13. Προσφέρει τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του Android 13, όπως θεματικά εικονίδια, Material You, βελτιωμένους ελέγχους απορρήτου, αλλά και μερικές πρόσθετα κόλπα, όπως χειρονομίες για την έναρξη λειτουργίας διαχωρισμένης οθόνης και άλλα.

Έλα και εσύ μια βόλτα σε ένα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να δεις ένα από τα καλύτερα smartphones της χρονιάς!