Το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται μηνύματα εντός 15 λεπτών

11 μήνες πριν
WhatsApp message interface

Η υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων του WhatsApp, η οποία ανήκει στον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα META (πρώην FACEBOOK), ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέπει στους 2 δισεκατομμύρια χρήστες της να επεξεργάζονται τα μηνύματα τους έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή τους. Η λειτουργία αυτή θα κάνει την εμφάνισή της ευρέως τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των 487 εκατομμυρίων χρηστών στην Ινδία, τη μεγαλύτερη αγορά του WhatsApp.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog του WhatsApp, η νέα λειτουργία θα δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στις συνομιλίες τους. Για να επεξεργαστούν ένα μήνυμα, οι χρήστες πρέπει απλώς να πατήσουν παρατεταμένα ένα μήνυμα που έχουν στείλει και να επιλέξουν "Επεξεργασία" από το μενού. Τα επεξεργασμένα μηνύματα θα επισημαίνονται ως "επεξεργασμένα", ώστε οι παραλήπτες να γνωρίζουν ότι το περιεχόμενο έχει αλλάξει. Ωστόσο, οι παραλήπτες δεν θα μπορούν να δουν πώς έχει τροποποιηθεί ακριβώς το μήνυμα με την πάροδο του χρόνου.

Η ανακοίνωση του WhatsApp έρχεται μετά την εισαγωγή παρόμοιων λειτουργιών από άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Telegram και το Signal. Η δυνατότητα επεξεργασίας μηνυμάτων είναι επίσης διαθέσιμη στο FACEBOOK εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Στο FACEBOOK, οι ενημερώσεις που τροποποιούνται επισημαίνονται ως επεξεργασμένες και ένα ιστορικό των επεξεργασιών είναι διαθέσιμο για τους χρήστες.

Πέρυσι, το TWITTER ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι θα επιτρέπει στους συνδρομητές του TWITTER Blue, να επεξεργάζονται τα tweets τους μερικές φορές μέσα στα πρώτα 30 λεπτά μετά τη δημοσίευση. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog του TWITTER εκείνη την εποχή, αυτή η λειτουργία θα έκανε το tweeting "πιο προσιτό και λιγότερο αγχωτικό" και θα επέτρεπε στους χρήστες να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τρόπο που να έχει νόημα για αυτούς.

Η νέα λειτουργία επεξεργασίας του WhatsApp είναι βέβαιο ότι θα είναι ευπρόσδεκτη από τους χρήστες του και θα τους παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στις συνομιλίες τους. Η εφαρμογή αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες και στη χώρα μας, με τεράστια βάση χρηστών.