Windows 11 - Watermark σε μη συμβατό hardware

2 έτη πριν
windows 11

Τι έκανε λέει; Παρ’ ότι ο υπολογιστής σας δεν τα υποστηρίζει, εσύ βρήκες τρόπο να εγκαταστήσεις και να τρέξεις σε αυτόν τα Windows 11; Εμείς θα σου δώσουμε μεν συγχαρητήρια για την εφευρετικότητα και το πείσμα σου, όμως η Microsoft σου ετοιμάζει μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη. Η αμερικανική εταιρεία θέλει να ξεκαθαρίσει σε όσους έχουν εγκαταστήσει τα Windows 11 σε ακατάλληλο hardware ότι δεν προσφέρεται υποστήριξη και πλέον το κάνει με όσο το δυνατόν πιο εμφανή τρόπο.

Μετά και την τελευταία ενημέρωση των Windows 11, οι χρήστες τέτοιων συστημάτων θα δουν στην επιφάνεια εργασίας τους ένα υδατογράφημα (watermark) ή τέλος πάντων μήνυμα, που θα τους ενημερώνει για το πρόβλημα («System requirements not met. Go to Settings to learn more»). Το ίδιο μήνυμα υπάρχει και στα Settings με ένα link, κλικάροντας στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα. Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος έχει εγκαταστήσει μεν τα Windows, χωρίς να τα έχει ενεργοποιήσει δε.

Τα Windows 11 δεν είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ λειτουργικό σύστημα. Οι απαιτήσεις τους όμως έχουν εγείρει αντιδράσεις αφού υποστηρίζουν επεξεργαστές Intel Coffee Lake 8ης γενιάς και AMD Zen+/Zen 2 ή νεότερους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα τα συστήματα με παλιότερους επεξεργαστές μένουν εκτός νυμφώνος με τους ιδιοκτήτες τους να καλούνται να βρουν «εναλλακτικούς» τρόπους εγκατάστασης των Windows 11.

Θυμίζουμε ότι πέραν του επεξεργαστή 64 bit στο 1 GHz με δύο ή περισσότερους πυρήνες από μία συγκεκριμένη λίστα (στις παραπάνω προτάσεις AMD και Intel, υπάρχουν και ορισμένα SoC της Qualcomm), τα Windows 11 χρειάζονται τουλάχιστον 4 GB RAM, το λιγότερο 64 GB διαθέσιμου χώρου στον δίσκο και γραφικά συμβατά με DirectX 12 και οδηγό WDDM 2.0, οθόνη ανάλυσης τουλάχιστον 720p με διαγώνιο τουλάχιστον 9 ιντσών, σύνδεση στο internet και λογαριασμό Microsoft.