Το X (πρώην Twitter), θέλει να αφαιρέσει τη δυνατότητα αποκλεισμού χρηστών

8 μήνες πριν
x app logo

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X, που μέχρι πρόσφατα τη γνωρίζαμε ως Twitter, θα καταργήσει μια προστατευτική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν άλλους λογαριασμούς. Αυτό δήλωσε ο Elon Musk σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη κίνηση για την εταιρεία που αγόρασε πέρυσι.

Η λειτουργία αποκλεισμού επιτρέπει σε έναν χρήστη να περιορίσει συγκεκριμένους λογαριασμούς από το να επικοινωνούν μαζί του, να βλέπουν τις αναρτήσεις του ή να τον ακολουθούν. "Το μπλοκάρισμα πρόκειται να αφαιρεθεί ως "λειτουργία", εκτός από τα DMs (προσωπικά μηνύματα), ανέφερε ο Musk σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα, προσθέτωντας ότι "Δεν έχει νόημα η παρουσία της λειτουργίας".

Ο ιδιοκτήτης του X ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα διατηρήσει τη λειτουργία σίγασης, η οποία διαχωρίζει έναν χρήστη από το να βλέπει συγκεκριμένους λογαριασμούς, αλλά, σε αντίθεση με το μπλοκάρισμα, δεν ειδοποιεί τον άλλο λογαριασμό για την ενέργεια αυτή.

Η αφαίρεση ή ο περιορισμός της λειτουργίας αποκλεισμού μπορεί να φέρει το X σε σύγκρουση με την APPLE και τη GOOGLE για τους κανόνες που ισχύουν στο App Store και το GOOGLE Play αντίστοιχα. Συγκεκριμένα η APPLE αναφέρει ότι οι εφαρμογές με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποκλείουν τους χρήστες που επιθυμούν. Το GOOGLE Play Store λέει ότι οι εφαρμογές πρέπει να παρέχουν ένα σύστημα εντός της εφαρμογής για τον αποκλεισμό περιεχομένου και χρηστών που δημιουργούνται από χρήστες.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση ακτιβίστριας κατά του εκφοβισμού που προέτρεπε την X να διατηρήσει το "κρίσιμο χαρακτηριστικό για την ασφάλεια των ανθρώπων στο διαδίκτυο", η διευθύνουσα σύμβουλος Linda Yaccarino υπερασπίστηκε την κίνηση του Musk.

"Η ασφάλεια των χρηστών μας στο X είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας. Και χτίζουμε κάτι καλύτερο από την τρέχουσα κατάσταση του μπλοκαρίσματος και της σίγασης. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να μας στέλνετε τα σχόλιά σας ", ανέφερε η Yaccarino.