XIAOMI 13: Από σήμερα στον ΓΕΡΜΑΝΟ τα κορυφαία smartphones της XIAOMI

1 έτος πριν
XIAOMI 13 series

Λίγες ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήριά τους στη Βαρκελώνη και το MWC 2023 όπου και τα είδαμε από κοντά, η XIAOMI κυκλοφορεί τη νέα της κορυφαία σειρά smartphones, τη σειρά XIAOMI 13.

Η σειρά αποτελείται από τα XIAOMI 13 Lite, XIAOMI 13 και XIAOMI 13 Pro, με την κινεζική εταιρεία να συνεργάζεται στενά με τη LEICA, το θρυλικό κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών, για τη φωτογραφική εμπειρία των δύο κορυφαίων μοντέλων της σειράς.  Έτσι, εκτός από τους επαγγελματικούς φακούς, η εμπλοκή της LEICA εστιάζεται στα δύο εφέ όπως το Authentic Look που παρέχει την κλασική εμφάνιση των φωτογραφικών μηχανών LEICA, αλλά και το Vibrant Look που προσφέρει πλούσιες και φωτεινές εικόνες.

XIAOMI 13 Pro

Στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το XIAOMI 13 Pro βρίσκουμε σύστημα καμερών Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH της LEICA με πεδίο εστίασης από τα 14mm μέχρι τα 75mm. Ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι η βασική κάμερα εύρους 23mm με έναν υπερμεγέθη αισθητήρα μεγέθους 1 ίντσας, ο μεγαλύτερος που συναντάμε σε smartphone. Με δυναμικό εύρος, εκπληκτικές δυνατότητες σύλληψης φωτός και γρήγορη ανταπόκριση, ο μεγάλος αισθητήρας εγγυάται χρωματιστές εικόνες με ευδιάκριτο κοντράστ και ξεκάθαρη ανάλυση ώστε να φαίνεται κάθε λεπτομέρεια. Αντίστοιχα ο τηλεφακός των 75mm είναι ιδανικός για εξαιρετικά πορτραίτα ενώ σε σχέση με τον προκάτοχό του, το XIAOMI 13 Pro προσφέρει οπτικό ζουμ έως 3,2X.

Στον τομέα της οθόνης, το XIAOMI 13 Pro διαθέτει οθόνη 6,73”, τεχνολογίας AMOLED και με ρυθμό ανανέωσης 120Hz για πολύ πιο ομαλό scrolling. Είναι σε θέση να φτάσει τα 1200 nits σε φωτεινότητα και τα 1900 nits σε πλήρη φωτεινότητα, καθώς και να προσφέρει υψηλής ακρίβειας χρώματα με την TrueColor λειτουργία. Με Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG, καθώς και υποστήριξη Dolby Atmos, το ανώτερο μοντέλο της νέας σειράς της XIAOMI προσφέρει μια πραγματικά εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία.

XIAOMI 13

H AMOLED οθόνη του XIAOMI 13 κυμαίνεται αντίστοιχα σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, με διαστάσεις 6,36”, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανάλυση WQHD+, με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά, κάνοντας τη συσκευή όμορφη και άνετη στο χέρι. Η XIAOMI εγγυάται υπέροχη χρωματική απόδοση και φωτεινότητα με το υλικό E6 AMOLED ακόμα σε συνθήκη χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, ενώ όπως και το Pro μοντέλο έτσι κι’ αυτό, υποστηρίζουν το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68.

Σε ότι αφορά τις κάμερες, το XIAOMI 13 διαθέτει τριπλό ΑΙ σύστημα καμερών LEICA με κύριο φακό 50MP με HyperOIS, για να βιώσεις το καλύτερο φωτογραφικό αποτέλεσμα του σήμερα με κάθε στιγμή που αποθανατίζεις.

Τα XIAOMI 13 και XIAOMI 13 Pro ενσωματώνουν ακόμα το Snapdragon 8 Gen 2 chipset με προηγμένη επεξεργασία γραφικών και βελτιωμένη απόδοση GPU κατά 42% και ενέργειας κατά 49%, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ναυαρχίδων ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν πολύ καλύτερη αυτονομία.

Με μπαταρία μεγέθους 4.500mAh, και τη μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας, το XIAOMI 13 διαρκεί όλη μέρα χωρίς πρόβλημα ενώ υποστηρίζει και turbo charging στα 67W με ενσύρματη φόρτιση και 50W ασύρματη φόρτιση. Την ίδια στιγμή, το XIAOMI 13 Pro διαθέτει μια ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία στα 4.850mAh και 120W HyperCharge, με δυνατότητα φόρτισης στο 100% σε μόλις 19 λεπτά. Φυσικά και σ’ αυτή την περίπτωση, ο φορτιστής περιλαμβάνεται στη συσκευασία και υποστηρίζει την πλήρη ταχύτητα φόρτισης.

XIAOMI 13 Lite

Η οικονομικότερη πρόταση της σειράς, το XIAOMI 13 Lite απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μια συμφέρουσα πρόταση που δεν κάνει συμβιβασμούς στις λήψεις selfies. Με πανέμορφο σχεδιασμό και AMOLED οθόνη 6,55 ιντσών (ρυθμός ανανέωσης στα 120Hz), το XIAOMI 13 Lite δίνει την εντύπωση μιας πολύ πιο ακριβής συσκευής. Διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα με διπλό LED flash και με τον κύριο αισθητήρα των 32MP f/2.4 να αναλαμβάνει τη λήψη εντυπωσιακών selfies ενώ είναι σε θέση να κάνει λήψη βίντεο σε Full HD ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Στο κεντρικό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος βρίσκουμε κύρια κάμερα στα 50MP η οποία συνοδεύεται από ευρυγώνιο αισθητήρα στα 8MP καθώς και αισθητήρα βάθους (για το bokeh εφέ) στα 2MP.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε ακόμα το Snapdragon 7 Gen1 της Qualcomm που εγγυάται πολύ καλές επιδόσεις, καθώς και υποστήριξη φόρτισης στα 67W, με το σχετικό φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Η μπαταρία των 4500mAh διακρίνεται για την αυτονομία της, κάνοντας απρόσκοπτη τη λειτουργία της συσκευής κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

 

Από σήμερα έως και τις 31 Μαρτίου, όσοι προχωρήσουν στην αγορά του XIAOMI 13 Pro και του XIAOMI 13, θα κερδίσουν ένα workshop φωτογραφίας βασισμένο στις κάμερες των δύο μοντέλων από την LEICA Academy Greece. Επαγγελματίες του χώρου και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από την LEICA θα σου μάθουν πως να αξιοποιήσεις στο 100% την πανίσχυρη κάμερα του νέου σου XIAOMI smartphone, μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία σε συνεργασία XIAOMI και LEICA. Επιπλέον υπάρχει έξτρα όφελος 100€ αν επιλέξεις να δώσεις την παλιά σου συσκευή για να αγοράσεις κάποιο από τα δύο αυτά μοντέλα.

Αν έχεις βάλει στο μάτι το XIAOMI 13 Lite και προχωρήσεις στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα, θα κάνεις δικά σου εντελώς δωρεάν και τα Redmi Buds 4 Pro, τα νέα ακουστικά που προσφέρουν δυνατό καθαρό ήχο και μεγάλη αυτονομία. Υποστηρίζουν την τεχνολογία ANC προκειμένου να απομονώνουν τους ενοχλητικούς εξωτερικούς ήχους προσφέροντας μεγαλύτερη ακουστική απόλαυση.

Tα νέα XIAOMI 13 και 13 Pro βρέθηκαν στα χέρια των Unboxholics, οι οποίοι μας τα παρουσίασαν με το μοναδικό τρόπο τους!