Το YouTube δημιούργησε μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο, όπως ακριβώς και το TikTok

7 μήνες πριν
youtube shorts

Το YouTube ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής για smartphone με την ονομασία YouTube Create, με στόχο να καταστήσει την επεξεργασία βίντεο πιο προσιτή απευθείας στις κινητές συσκευές. Η κυκλοφορία συνδέεται με την προσπάθεια του YouTube να ενισχύσει περαιτέρω το δημοφιλές φορμάτ των Shorts και να κλείσει το χάσμα με το αντίπαλο TikTok.

Το YouTube Create, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, παρέχει ολοκληρωμένα εργαλεία επεξεργασίας για τη συναρμολόγηση Shorts και άλλων βίντεο του YouTube απευθείας από το τηλέφωνό σου. Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν περικοπή κλιπ, προσθήκη λεζάντας, voiceovers, φίλτρα, εφέ και μεταβάσεις. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία beat-matching και προσφέρει επιλογές μουσικής χωρίς δικαιώματα.

Το YouTube υπογράμμισε ότι το Create δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μην χρειάζονται πλέον πολύπλοκα προγράμματα επεξεργασίας video μέσω υπολογιστή/laptop. Αυτό υποδηλώνει εξάλλου και η επιτυχία του CapCut, της αυτόνομης εφαρμογής του TikTok για εύκολη επεξεργασία video. Φέρνοντας τη δημιουργία και επεξεργασία video μέσω smartphone, το YouTube ελπίζει να μειώσει τα εμπόδια και να προσελκύσει περισσότερους χρήστες να ασχοληθούν με τα Shorts. 

Ξεκινώντας αρχικά σε beta έκδοση για χρήστες Android σε 8 αγορές, το YouTube σχεδιάζει να επεκτείνει το Create στο iOS το 2023. Η διαθεσιμότητα επεκτείνεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ινδονησία, την Ινδία, την Κορέα και τη Σιγκαπούρη. 

Το YouTube ανακοίνωσε το Create μαζί με άλλες νέες δυνατότητες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως αυτοματοποιημένα εφέ φόντου και συστάσεις θεμάτων βίντεο. Με τον τρόπο αυτό ενσωματώνεται περαιτέρω η τεχνητή νοημοσύνη στο οικοσύστημα του YouTube.

Τα Shorts έχουν γίνει σημαντική προτεραιότητα για το YouTube, καθώς αντιμετωπίζει το φαινόμενο TikTok. Η επεξεργασία μέσω κινητού είναι αναπόσπαστο στοιχείο για να μπορεί εύκολα κια άμεσα ο χρήστης να δημιουργεί και να ανεβάζει Shorts. Ενώ το YouTube μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 2 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, το TikTok έχει γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη ακριβώς χάρη στα εξαιρετικά απλά εργαλεία βίντεο που διαθέτει.

Με την κυκλοφορία μιας ειδικής εφαρμογής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη δημιουργία, το YouTube κάνει ένα τολμηρό παιχνίδι για τις μικρού μήκους ταινίες που δημιουργούνται από τους χρήστες. Οι πρώτες κριτικές θα είναι το κλειδί για να εκτιμηθεί αν η εφαρμογή Create καταφέρει να απογειωθεί εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού. Αλλά ο εξοπλισμός της κοινότητάς του με ισχυρές ικανότητες δημιουργίας για κινητά θα μπορούσε να συμβάλει στη διατήρηση της δυναμικής των Shorts.