Το YouTube Premium διαθέτει πλέον 1080p στο web και βελτιωμένο bitrate

8 μήνες πριν
YouTube Premium

Πριν λίγους μήνες, το YouTube ανακοίνωσε ότι πειραματιζόταν με μια νέα επιλογή ποιότητας βίντεο "1080p Premium" για τους κατόχους smartphone. Η νέα λειτουργία προσφέρει την ίδια ανάλυση 1080p με τα τυπικά βίντεο, αλλά με υψηλότερο bitrate, με αποτέλεσμα υψηλότερη ποιότητα βίντεο με λιγότερη συμπίεση. Ωστόσο, είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του YouTube Premium, οι οποίοι πληρώνουν 8,49 ευρώ το μήνα για ατομική σύνδεση.

Τώρα, διάφορα δημοσιεύματα στο Internet αναφέρουν ότι το YouTube επεκτείνει την επιλογή 1080p Premium σε παγκόσμιο επίπεδο για όλους τους χρήστες που συνδέονται στην υπηρεσία του μέσω desktop, καθώς και από hardware που επικεντρώνεται στο σαλόνι, όπως κονσόλες παιχνιδιών και Chromecast. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν βίντεο υψηλότερης ποιότητας στις συσκευές τους. Ωστόσο, η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Android -κάτι σίγουρα περίεργο-, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η επιλογή Premium 1080p μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ορισμένους χρήστες να αναβαθμίσουν σε YouTube Premium. Στο παρελθόν, το YouTube πειραματίστηκε με το κλείδωμα περιεχομένου 4K πίσω από το paywall της Premium συνδρομής, μια κίνηση που συνάντησε τεράστιες αντιδράσεις, με τη σχετική δοκιμή να τερματίζεται λίγο μετά την έναρξή της. Η νέα προσέγγιση διατηρεί όλες τις τρέχουσες επιλογές διαθέσιμες σε όλους, αλλά προσθέτει την επιλογή υψηλότερου ρυθμού μετάδοσης μόνο για τους συνδρομητές Premium.

Η GOOGLE, η μητρική εταιρεία του YouTube, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να βελτιώσει την Premium πρότασή της ενώ έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες που χρησιμοποιούν ad blocker, ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συνδρομητικής πρότασης της εταιρείας είναι η μη εμφάνιση διαφημίσεων. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης αγνοήσει το μήνυμα της υπηρεσίας και συνεχίσει να χρησιμοποιεί ad blocker, τότε πιθανόν να μην έχει πρόσβαση στο player της εταιρείας για αναπαραγωγή άλλων βίντεο.