Δες τον Mark Zuckerberg να χάνει σε αγώνα ζίου-ζίτσου

10 μήνες πριν
Mark Zuckerberg

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της META, Mark Zuckerberg, συμμετείχε σε έναν αγώνα βραζιλιάνικου ζίου-ζίτσου στο Γουντσάιντ της Καλιφόρνια. Ο αγώνας πήρε μεγάλη δημοσιότητα λόγω αντικρουόμενων αναφορών σχετικά με το αν ο αντίπαλος του Zuckerberg προχώρησε σε κίνηση πνιγμού ή όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο διαιτητής José Lucas Costa da Silva, διέκοψε τον αγώνα αφού άκουσε τον Zuckerberg να ροχαλίζει, σημάδι ότι είχε λιποθυμήσει. Ο Zuckerberg αρνήθηκε τον ισχυρισμό αυτό, δηλώνοντας απλά: «Αυτό δεν συνέβη ποτέ». Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον αγώνα δείχνει τον Zuckerberg και τον άγνωστο αντίπαλό του να παλεύουν στο πάτωμα. 

Περίπου 16 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, ο Zuckerberg πέφτει στο πάτωμα και παραμένει εκεί καθώς ο αντίπαλός του αλλάζει τη λαβή του γύρω από το στήθος και τον λαιμό του Zuckerberg. Ο Costa da Silva αιωρείται γύρω από τους δύο, καθώς ο συνιδρυτής του Facebook προσπαθεί να απελευθερωθεί και να διατηρήσει το πάνω χέρι τυλίγοντας τα πόδια του γύρω από τον κορμό του αντιπάλου του, μέχρι που ο Costa da Silva τελικά σταματάει τον αγώνα. 

Ωστόσο, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς από το -κακής ποιότητας- βίντεο αν ο Zuckerberg έχασε πραγματικά τις αισθήσεις του ή όχι. Ένας εκπρόσωπος της META υποστηρίζει ότι ο Zuckerberg δεν έπεσε ποτέ αναίσθητος και ότι ο Costa da Silva ζήτησε συγγνώμη που κήρυξε πρόωρα τον αγώνα.

Ο συνιδρυτής του Facebook και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει έντονη αθλητική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια την οποία και προωθεί μέσα από τους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Murph Challenge, μια εντατική προπόνηση που αποτελείται από τρέξιμο ενός μιλίου, 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 squats και άλλο ένα τρέξιμο ενός μιλίου φορώντας ένα γιλέκο 20 κιλών. Επίσης πέρασε από φάσεις με άλλα αθλήματα, όπως το χόκεϊ με ρόλερ και το σέρφινγκ. Η ενασχόλησή του με το βραζιλιάνικο ζίου-ζίτσου ξεκίνησε την εποχή της πανδημίας COVID-19 και μάλιστα όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, προπονήθηκε με τον Dave Camarillo, γνωστό προπονητή στην Bay Area.