Το FIFA 23 προβλέπει σωστά το νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου

1 έτος πριν
FIFA 23

Σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μία από τις τελευταίες ενέργειες που θα αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, η EA Sports προέβλεψε σωστά την Αργεντινή ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, πέφτοντας μέσα στις τέσσερις τελευταίες προβλέψεις της.

Η προσομοίωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε χωρίς κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο μέσω του FIFA 23, ανέφερε τον νικητή, αλλά αστόχησε σε μερικές μικρότερες κατηγορίες. Την Κυριακή στο πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή νίκησε τη Γαλλία στα πέναλτι μετά από ένα εκπληκτικό 3-3 στην κανονική διάρκεια και την παράταση. Η πρόβλεψη της EA είχε ως δεύτερο θύμα τη Βραζιλία (αν και είχε τρίτη τη Γαλλία). Και ο Λιονέλ Μέσι δεν κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι για τα περισσότερα γκολ στο τουρνουά, όπως προέβλεπε η FIFA, αν και χρειάστηκε ένα εντυπωσιακότατο χατ τρικ στον τελικό από τον Γάλλο Κιλιάν Εμπαπέ για να ξεπεράσει τα 11 γκολ του Μέσι στο τουρνουά.

Ο 35χρονος Μέσι κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (καλύτερος παίκτης), όπως προέβλεπε το FIFA 23 στις 8 Νοεμβρίου, γράφοντας ιστορία ως ο μοναδικός που έχει κερδίσει δύο φορές το συγκεκριμένο βραβείο. Ακόμα η EA Sports επέλεξε σωστά ως νικητές την Ισπανία το 2010 (στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 στη Νότια Αφρική), τη Γερμανία το 2014 (με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 στη Βραζιλία) και τη Γαλλία το 2018 (με το FIFA 18).

Η ELECTRONIC ARTS και η FIFA θα χωρίσουν τους δρόμους τους μετά την τελευταία έκδοση του γνωστού best seller βιντεοπαιχνιδιού, τερματίζοντας μια απίστευτη συνεργασία 30 ετών. Η επόμενη έκδοση, που αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου, θα ονομάζεται EA Sports FC και δεν θα φέρει κανένα από τα σήματα ή σύμβολα της FIFA, κάτι που ίσως ξενίσει πολλούς παίχτες του παιχνιδιού.

Η FIFA ανακοίνωσε τον Μάιο ότι «συνεργάζεται με εκδότες, στούντιο και επενδυτές για την ανάπτυξη ενός νέου σημαντικού τίτλου προσομοίωσης ποδοσφαίρου για το 2024».