H τελευταία παρουσίαση της APPLE γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με ένα iPhone 15 Pro Max

5 μήνες πριν
iphone 15 pro max

Η APPLE εξέπληξε πολλούς όταν αποκάλυψε ότι η εκδήλωση "Scary Fast", ήταν γυρισμένη εξολοκλήρου με ένα iPhone, το iPhone 15 Pro Max, για την ακρίβεια.

Η 30λεπτη μετάδοση, που παρουσίασε τα νέα M3 τσιπ και τους νέους υπολογιστές Mac της APPLE , ήταν χαρακτηριστικά επιμελημένη, και η εξαιρετική ποιότητα εικόνας και η εντυπωσιακή παραγωγή δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι μια κάμερα smartphone έκανε όλη τη δουλειά, παρά μόνο στο τέλος της εκδήλωσης όταν η APPLE εμφάνισε τη σχετική ενημέρωση. Βέβαια, η APPLE ανέπτυξε επίσης επαγγελματικό εξοπλισμό όπως drones, dollies, γερανούς και φωτισμό και ένα πολύ έμπειρο συνεργείο για να δώσει στο τελικό αποτέλεσμα εκείνη την επαγγελματική όψη πριν σταλεί για επεξεργασία... χρησιμοποιώντας φυσικά έναν υπολογιστή Mac.

Αντί όμως να χρησιμοποιήσει την κάπως βασική εφαρμογή Κάμερα του iPhone, η ομάδα παραγωγής επέλεξε την εφαρμογή κάμερας Blackmagic από την ομώνυμη εταιρεία Blackmagic Design, γνωστή για τις προηγμένες κάμερές της καθώς και για το δημοφιλές λογισμικό επεξεργασίας βίντεο DaVinci Resolve. Η ισχυρή εφαρμογή της Blackmagic προσφέρει πληθώρα επαγγελματικών λειτουργιών για να βοηθήσει στη λήψη ακριβώς του είδους πλάνου που θέλει ο χρήστης, προσφέροντας πλήρη έλεγχο σε στοιχεία όπως ταχύτητα καρέ, ταχύτητα κλείστρου, ισορροπία λευκού, και ISO.

Καθώς κάνεις λήψη, μπορείς να βλέπεις το ιστόγραμμα, την εστίαση αιχμής, τα επίπεδα, τις οδηγίες καρέ και άλλα, ενώ αν επιθυμείς μια καθαρή άποψη του κάδρου, μπορείς να εξαφανίσεις όλα τα δεδομένα με μια κίνηση.

Με την εφαρμογή Κάμερα Blackmagic, μπορείς να δουλέψεις σε αναλογίες 16:9 ή κάθετα, αλλά - και αυτό είναι ένα έξυπνο χαρακτηριστικό - σου επιτρέπει επίσης να κάνεις λήψη 16:9 ενώ κρατάς το τηλέφωνο κάθετα, χρήσιμο αν θέλεις να καταγράψεις υλικό διακριτικά.

Το Blackmagic Camera έχει τόσες πολλές λειτουργίες που πολλοί ίσως προτιμούν να μείνουν με την απλούστερη εφαρμογή Κάμερα του iPhone για βίντεο. Ωστόσο, για όσους αναζητούν πιο επαγγελματικά χαρακτηριστικά, σίγουρα αξίζει μια ματιά, με το τελικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης Scary Fast της APPLE να δείχνει τις δυνατότητές του. Κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το App Store της APPLE πατώντας εδώ.