Η Apple αναφέρει ότι πάνω από 3 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το iPhone πέρυσι

1 έτος πριν

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Far out" την Τετάρτη, η Apple δήλωσε ότι πάνω από τρία τρισεκατομμύρια φωτογραφίες τραβήχτηκαν παγκοσμίως με το iPhone πέρυσι, αποδεικνύοντας ότι το iPhone είναι πάντα «έτοιμο να απαθανατίσει γρήγορα και αβίαστα τις στιγμές της ζωής σας».

Το στατιστικό στοιχείο μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας από την Caron Thor, υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple και υπεύθυνη για την ποιότητα της κάμερας. Στα τρία τρισεκατομμύρια φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε όλα τα iPhone πέρυσι περιλαμβάνονται και αυτές που τραβήχτηκαν για τη δημοφιλή καμπάνια της “Apple Shot on iPhone”, η οποία προωθεί τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από χρήστες της συσκευής παρουσιάζοντάς τες στο Instagram, στην ιστοσελίδα της Apple και σε διαφημιστικές πινακίδες σε όλο τον κόσμο.

Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο φανερώνει ακόμα την τεράστια δημοφιλία που έχει η συγκεκριμένη λειτουργία όχι μόνο του iPhone αλλά κάθε smartphone, κάτι που αποτελεί και το λόγο που στην ουσία έχει καταργηθεί η κατηγορία των compact φωτογραφικών μηχανών.

Με την ελπίδα να συνεχίσει τη δυναμική του iPhone στη φωτογραφία, η Apple έχει κάνει σημαντικά βήματα στην κάμερα του iPhone 14, ειδικά στα κορυφαία μοντέλα της σειράς, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Ανάμεσα σε άλλες προσθήκες, και τα δύο Pro μοντέλα κάνουν την αναβάθμιση από τα 12MP στα 48MP, με τις λήψεις να αναμένεται να είναι πολύ πιο ευκρινείς. Μάλιστα η Apple χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quad Binning προκειμένου οι αλγόριθμοί της συσκευής να επιλέγουν τα καλύτερα στοιχεία από ένα σύνολο φωτογραφιών οι οποίες αφορούν μία λήψη, δημιουργώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακόμα η Apple υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις όχι μόνο το πρωί αλλά και το βράδυ, με διατήρηση της λεπτομέρειας στην τελική λήψη αν και οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες για κάθε φωτογραφική κάμερα, πόσο μάλλον αυτή που διαθέτει ένα smartphone.