Η DYSON φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα στο σκούπισμα με το CleanTrace

1 εβδομάδα πριν
DYSON CleanTrace

Η DYSON έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποια σημεία έχουν παραλείψει κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του smartphone τους. Το CleanTrace, όπως ονομάζεται, απαιτεί την προσάρτηση ενός iPhone 12 Pro ή Pro Max ή νεότερου μοντέλου στην ηλεκτρική σκούπα και αξιοποιεί τον σαρωτή lidar της συσκευής για να "βάψει" εικονικά τις περιοχές που έχουν ήδη καθαριστεί.

Προς το παρόν, μόνο το μοντέλο Gen5detect της DYSON είναι συμβατό με τον προσαρμογέα για την τοποθέτηση του smartphone, ο οποίος θα πωλείται ξεχωριστά σε άγνωστη προς το παρόν τιμή. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει το CleanTrace στην εφαρμογή για κινητά τον Ιούνιο, ως δωρεάν ενημέρωση.

Η DYSON αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το χαρακτηριστικό με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει από τους χρήστες της, τα οποία δείχνουν ότι οι καταναλωτές συχνά σκουπίζουν επανειλημμένα τις ίδιες περιοχές, ενώ παραλείπουν εντελώς άλλα σημεία. Η έμπνευση για το CleanTrace προήλθε από τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, οι οποίες όμως, με εξαίρεση τα μοντέλα της DYSON, κοστίζουν αρκετά λιγότερο και δεν απαιτούν από τον χρήστη να σκουπίσει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gen5detect διαθέτει ήδη ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στον εντοπισμό σκόνης και υπολειμμάτων, όπως ένα πράσινο προβολέα που φωτίζει τη βρωμιά. Το CleanTrace φιλοδοξεί να προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο διασφάλισης ότι το σκούπισμα έχει γίνει σωστά, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν η εφαρμογή αξιοποιεί δεδομένα από την ίδια την ηλεκτρική σκούπα για να το αποδείξει αυτό.

Οι εικόνες που έχει δημοσιεύσει η DYSON υποδηλώνουν ότι το λογισμικό μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια την κεφαλή της ηλεκτρικής σκούπας, ωστόσο η ανάπτυξη μιας παρόμοιας εφαρμογής από τρίτους, με δυνατότητα προσαρμογής από τον χρήστη, δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για έναν έμπειρο προγραμματιστή AR.

Το CleanTrace αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στη γκάμα των ηλεκτρικών σκουπών της DYSON, προσφέροντας μια πρωτότυπη λύση σε ένα κοινό πρόβλημα των καταναλωτών. Ωστόσο, το κόστος της συσκευής και του προσαρμογέα, σε συνδυασμό με την περιορισμένη συμβατότητα, ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο για την ευρεία υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας.