Και dating app θέλει να κάνει το X ο Elon Musk

5 μήνες πριν
x app logo

Ένα χρόνο μετά την εξαγορά του X (πρώην Twitter), η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί και να οραματίζεται νέες δυνατότητες για την πλατφόρμα.

Στην επέτειο της εξαγοράς του Twitter από τον Musk, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση σε όλη την εταιρεία. Ο Musk και η πρόσφατα διορισμένη διευθύνουσα σύμβουλός του, Linda Yaccarino, ηγήθηκαν της συνάντησης, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στη συζήτηση των διαφόρων τροποποιήσεων που έγιναν στην πλατφόρμα. Η συνάντηση περιγράφηκε ως "σεναριοποιημένη" από δύο ανώνυμα άτομα που συμμετείχαν στη βιντεοκλήση.

Ο Musk εξέφρασε ενθουσιασμό για το μέλλον του X κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Υποστήριξε ότι μέχρι το 2024, το X θα εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα γνωριμιών και μια ψηφιακή τράπεζα. Οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν.

Ο Musk δεν ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο το X θα μετατραπεί σε εφαρμογή γνωριμιών, αν υπάρχει ζήτηση για τέτοια χαρακτηριστικά ή ποιες πρόσθετες αλλαγές στο προϊόν θα ήταν απαραίτητες για να διευκολυνθεί αυτή η μετατροπή. Ωστόσο, η ιδέα αυτή ευθυγραμμίζεται με την υποστήριξη του Musk για χαρακτηριστικά που απαιτούν πληρωμή, παρόμοια με το μοντέλο συνδρομής που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών σήμερα.

Η φιλοδοξία του Musk να παρέχει το X πλήρεις υπηρεσίες πληρωμών και τραπεζικές υπηρεσίες στους χρήστες ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία του να αναπτύξει μια "εφαρμογή για τα πάντα", παρόμοια με το WeChat στην Κίνα. Οραματίζεται μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν για τα πάντα. Ο Musk προβλέπει ότι το X θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως τράπεζα μέχρι το επόμενο έτος, ανεξάρτητα από το αν οι χρήστες επιθυμούν αυτό το χαρακτηριστικό.

Ο Musk είναι γνωστός για την επιμονή του. Στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, οι νέοι χρήστες χρεώνονται πλέον με 1 δολάριο ετήσιο τέλος για την πιο βασική λειτουργία της πλατφόρμας ή την ανάρτηση. Το τέλος αυτό αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση των πληρωμών και των τραπεζικών συναλλαγών. Παρόλο που αυτό το ονομαστικό τέλος δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα της X, θα μπορούσε να παρέχει στην X πρόσθετες οικονομικές πληροφορίες από τους χρήστες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε λειτουργίες πληρωμών στο μέλλον.

Η X εργάζεται επί του παρόντος για την απόκτηση των απαραίτητων αδειών σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ για την παροχή οποιασδήποτε μορφής τραπεζικών υπηρεσιών ή υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων. Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα έχει εξασφαλίσει άδειες σε εννέα πολιτείες, με την Αϊόβα και το Μισισιπή να είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες.

Ο Musk διατήρησε έναν ενθουσιώδη τόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαβεβαιώνοντας ότι οι αναδυόμενες λειτουργίες βίντεο του X είναι εφάμιλλες του YouTube. Πρότεινε επίσης την ιδέα της ενσωμάτωσης του βίντεο της X σε έξυπνες τηλεοράσεις.

Παρά τις προσπάθειες του Musk να προωθήσει το μέλλον της X κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Πριν από τη συνάντηση, αρκετοί εργαζόμενοι υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, καθώς οι διαφημιστές και οι χρήστες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα. Τέθηκαν επίσης ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα αποτίμησή της και κατά πόσον οι πολυαναμενόμενες χορηγήσεις μετοχών ή μεριδίων θα καρποφορήσουν ποτέ. Ωστόσο, οι ερωτήσεις αυτές δεν απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.