Μετεωρίτης φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό του Τορόντο

1 έτος πριν
Μετεωρίτης

Οι κάτοικοι του Τορόντο και των γύρω περιοχών αντίκρισαν μια μεγάλη πύρινη σφαίρα να διασχίζει τον νυχτερινό ουρανό τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Νοεμβρίου, καθώς ένας μετεωρίτης κάηκε στην ατμόσφαιρα.

Πλάνα που έστειλαν θεατές στο κανάλι CityNews έδειξαν το μετεωρίτη περίπου ενός μέτρου να διατρέχει τον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα λίγο πριν από τις 3:30 π.μ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στον λογαριασμό TWITTER του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) για τις επιχειρήσεις αποστολών, το αντικείμενο με την προσωρινή ονομασία C8FF042 χτύπησε τη γη πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και έγινε μια "ασφαλής πύρινη σφαίρα". Η υπηρεσία δήλωσε ότι ήταν μόλις η έκτη φορά στην ιστορία που τα συστήματα προειδοποίησης αστεροειδών σε όλο τον κόσμο το εντόπισαν πριν από την πρόσκρουση και ενημέρωσαν τους αρμοδίους προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι σχετικοί μηχανισμοί. Επιπλέον η ESA διευκρινίζει ότι η ικανότητα εντοπισμού μετεωριτών που μπαίνουν στην ατμόσφαιρά μας, είναι «μια ικανότητα που βελτιώνεται ραγδαία».

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, η Καναδική Διαστημική Υπηρεσία δεν είχε δημοσιεύσει πληροφορίες στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το όλο συμβάν. Εν τω μεταξύ, κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο ανέφεραν ότι είδαν έναν άλλο μετεωρίτη να κατευθύνεται ανατολικά στον ουρανό μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μαρτυρούν και τα βίντεο που μπορείς να δεις παρακάτω και που προέρχονται κυρίως από κάμερες ασφαλείας σε διάφορα κτίρια, το όλο θέαμα είναι εντυπωσιακό.