Μπορείς τώρα να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου για να βρεις το χαμένο τηλεχειριστήριο του APPLE TV

7 μήνες πριν
apple siri remote find my

Η APPLE κυκλοφόρησε πρόσφατα νέο firmware update για τα τηλεχειριστήρια δεύτερης και τρίτης γενιάς του APPLE TV με την ονομασία Siri Remote. Η ενημέρωση φαίνεται να ενεργοποιεί μια λειτουργία στο επερχόμενο tvOS 17 που επιτρέπει σε ένα iPhone να εντοπίζει ένα τηλεχειριστήριο APPLE TV που δεν βρίσκεται στην προβλεπόμενη θέση του.

Με το ενημερωμένο firmware και σε συνδυασμό με το tvOS 17 και το iOS 17, εάν χαθεί ένα Sire Remote του APPLE TV, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Κέντρο Ελέγχου (Control Center) του iPhone για την εύρεσή του. Οι χρήστες θα καθοδηγούνται προς το τηλεχειριστήριο μέσω ενός UI που μοιάζει με το Find My, με έναν κύκλο στην οθόνη που επεκτείνεται για να κατευθύνει την κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η λειτουργία Find My για το Siri Remote είναι διαθέσιμη στα τηλεχειριστήρια Siri δεύτερης και τρίτης γενιάς. Το ενημερωμένο firmware είναι απαραίτητο για αυτή τη λειτουργία, αλλά δεν υπάρχει καθιερωμένη μέθοδος για το πως κάποιος μπορεί να αναβαθμίσει το firmware του Siri Remote. Σίγουρα πάντως, το APPLE TV πρέπει να είναι ενημερωμένο, ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο Siri Remote για να ξεκινήσει η ενημέρωση, χωρίς όμως να υπάρχει τρόπος να εξαναγκάσεις τη λήψη του νέου firmware.

Πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου APPLE TV 4K, υπήρχαν φήμες ότι η APPLE θα ενσωμάτωνε τη λειτουργία Find My στο Siri Remote. Αν και αυτό δεν συνέβη, η νέα λειτουργία του tvOS 17 εξυπηρετεί ουσιαστικά τον ίδιο σκοπό, έχοντας πλέον το κατάλληλο hardware.

Η δυνατότητα εντοπισμού του τηλεχειριστηρίου μέσω του κέντρου ελέγχου καθίσταται δυνατή λόγω της βαθύτερης ολοκλήρωσης μεταξύ του iPhone και του iPad με τις ενημερώσεις tvOS 17 και iOS 17. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα εντοπισμού του τηλεχειριστηρίου Siri περιορίζεται στα μοντέλα APPLE TV 4K που θα κυκλοφορήσουν το 2021 και το 2022.