Mutalk: Το νέο μικρόφωνο για VR που απομονώνει τη φωνή με… ιδιαίτερο τρόπο

1 έτος πριν
Mutalk

Έχουν υπάρξει λογής και λογής παράξενες συσκευές ανά τα χρόνια, όμως το Mutalk που είδαμε στη CES 2023 και στον εκθεσιακό χώρο της PANASONIC, κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο αξιομνημόνευτες. Πρόκειται για ένα σύστημα μικροφώνου για χρήστες VR, με design που δεν ενθουσιάζει όμως φαίνεται πως πετυχαίνει τον σκοπό του.

Οπτικά, δεν διαφέρει πολύ από ένα VR headset, αφού πρόκειται για ένα οβάλ κουτί που τοποθετείται στο στόμα και δένει πίσω από τον λαιμό με ένα λουρί. Εδώ είναι και η επιτυχία του: καταφέρνει να απομονώσει πλήρως τη φωνή του χρήστη από το περιβάλλον, χωρίς να στηρίζεται σε μεθόδους όπως αφαίρεση ήχων μέσω ΑΙ.

Πρακτικά, απομονώνοντας το στόμα του χρήστη σε ένα κλειστό κουτί, είναι πολύ δύσκολο να εισχωρήσουν θόρυβοι του περιβάλλοντος και να ακουστούν στα μικρόφωνα. Επιπλέον, κάτι που δεν βρίσκεται σε άλλα μικρόφωνα, είναι η αντίστροφη απομόνωση. Η φωνή του χρήστη δεν ξεφεύγει από το κουτί, ακόμη κι αν μιλάει δυνατά, οπότε μπορεί να κάνει ολόκληρες συνομιλίες δίχως να τον ακούσουν οι υπόλοιποι τριγύρω του.

Με τη στροφή πολλών εταιρειών στο Metaverse, σιγά-σιγά είναι αναμενόμενο πως τέτοιου είδους συσκευές θα κάνουν την εμφάνισή τους. Το Mutalk, συγκεκριμένα, είναι άλλη μια συσκευή που επιτρέπει στον χρήστη να απομονωθεί και να αφιερωθεί στους ψηφιακούς κόσμους που βλέπει μέσω του VR headset, με επιπλέον πλεονέκτημα την ησυχία που θα απολαμβάνουν οι γύρω του, αφού δεν θα βγαίνει ο ήχος από το κουτί.

Συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε πιθανή χρήση που περιλαμβάνει μικρόφωνο, δηλαδή όχι αποκλειστικά για VR, παρότι η κατασκευάστρια εταιρεία Shiftall ρίχνει το βάρος της εκεί. Η μπαταρία του διαρκεί για περίπου 10 ώρες με μια φόρτιση, διόλου ευκαταφρόνητο διάστημα όμως μένει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος φόρτισης.

Το Mutalk αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές καλοκαίρι με τιμή στα 200$.