Ο Mark Hamill διατυπώνει προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία ως Luke Skywalker

1 έτος πριν
Mark Hamill

Ο ηθοποιός του Star Wars, Mark Hamill, δάνεισε τη φωνή του σε μια ουκρανική εφαρμογή αεροπορικών επιδρομών για να προειδοποιήσει τους πολίτες για επερχόμενες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία. "Προσοχή! Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής. Προχωρήστε στο πλησιέστερο καταφύγιο", λέει ο Hamill από το Air Alert, μια εφαρμογή που συνδέεται με το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας. Όταν η απειλή έχει περάσει, ο Hamill ανακοινώνει "Ο συναγερμός έληξε. Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας".

Επικαλούμενος τον αγαπημένο του χαρακτήρα Luke Skywalker, μερικές από τις γραμμές περιέχουν αναγνωρίσιμες φράσεις από το franchise των ταινιών Star Wars όπως το "Μην είσαι απρόσεκτος. Η υπερβολική αυτοπεποίθησή σου είναι η αδυναμία σου". Μπορείς να ακούσεις μερικές από τις φράσεις στο παρακάτω βίντεο, ξεκινώντας περίπου από το 56ο δευτερόλεπτο:

Οι εμπνευσμένες από το Hollywood συνεισφορές του Hamill είναι διαθέσιμες σε iOS, Android και Huawei ως προαιρετική ρύθμιση στην αγγλική γλώσσα εντός της εφαρμογής Air Alert, εκτός από τις ειδοποιήσεις στην ουκρανική γλώσσα. Ο ηθοποιός έχει παράσχει φωνητικές ειδοποιήσεις που ενημερώνουν τους χρήστες για πυραυλικές επιθέσεις, βομβαρδισμούς, οδομαχίες, ακτινοβολία και χημικές απειλές.

Η εκφώνηση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι παράλληλα με μια συνεργασία μεταξύ της Air Alert και της United24 - μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για τη συλλογή φιλανθρωπικών δωρεών για τη στήριξη της Ουκρανίας. Ο Hamill είναι πρεσβευτής της United24, η οποία ξεκίνησε από τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelenskyy, τον Μάιο του 2022.

Ο Hamill υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας από την αρχή της σύγκρουσής της με τη Ρωσία, έχοντας στο παρελθόν κληρώσει υπογεγραμμένες αφίσες του Star Wars για να συγκεντρώσει χρήματα για τις ουκρανικές δυνάμεις ώστε να αγοράσουν αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. «Εδώ κάθομαι στην άνεση του σπιτιού μου, όταν στην Ουκρανία υπάρχουν διακοπές ρεύματος και ελλείψεις τροφίμων και οι άνθρωποι υποφέρουν πραγματικά», δήλωσε. «Αυτό με παρακινεί να κάνω όσα περισσότερα μπορώ».

Ο Hamill βλέπει επίσης ομοιότητες μεταξύ του ουκρανικού αγώνα και του αγώνα της Rebel Alliance κατά της ολοκληρωτικής Galactic Empire στο Star Wars. «Ένα παραμύθι για το καλό εναντίον του κακού δίνει μια καλή εικόνα γι’ αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο Hamill σε συνέντευξή του στο Associated Press. «Ο ουκρανικός λαός που συσπειρώνεται στον αγώνα και ανταποκρίνεται τόσο ηρωικά ... Είναι αδύνατο να μην εμπνευστεί κανείς από το πώς άντεξαν αυτή την καταιγίδα».

Το crossover του sci-fi fandom μπορεί να μοιάζει σαν να ευτελίζει την πραγματική σύγκρουση, αλλά κάποιοι κάτοικοι της Ουκρανίας βρήκαν παρηγοριά -ή ίσως τη Δύναμη!- στη φωνή του Hamill που επηρεάζεται από τον Πόλεμο των Άστρων. «Είναι μια πολύ cool φράση για αυτή την κατάσταση», δήλωσε η Olena Yeremina, διευθύντρια επιχειρήσεων στο Κίεβο, σε συνέντευξή της στο Associated Press. «Δεν θα έλεγα ότι αισθάνομαι σαν Ουκρανή Jedi, αλλά μερικές φορές αυτή η φράση μου θυμίζει να ισιώσω τους ώμους μου και να συνεχίσω να εργάζομαι».