Ο πρώτος χαρακτήρας που φτάνει στο Level 100 Hardcore του Diablo 4, “πεθαίνει” με τον χειρότερο δυνατό τρόπο

10 μήνες πριν
Diablo 4

Μόλις δύο ημέρες αφότου κατέκτησε το στέμμα του Diablo 4 Hardcore ως ο πρώτος παίκτης που έφτασε το επίπεδο 100 στην λειτουργία permadeath του παιχνιδιού, το in-game avatar του streamer Souaïb "cArn" Hanafm, "σκοτώθηκε" με τον πιο άδικο (και άθλιο) τρόπο. Όχι σε μια ένδοξη αναμέτρηση με έναν ισχυρό εχθρό, αλλά από μια τυχαία αποσύνδεση του server.

Ο cArn απλώς περιπλανιόταν στον overworld χάρτη και χτυπούσε τα trash mobs όταν όλα πήγαν στραβά. "Εμπρός;" είπε με πρώιμη αλλά εμφανή ανησυχία καθώς η οθόνη πάγωσε ξαφνικά. "Γαμώτο... με δουλεύεις;" Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, η οθόνη έγινε μαύρη.

Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους στο να παίζεις το Hardcore mode του Diablo 4, ειδικά κατά τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού, όταν τα glitches και η αστάθεια των server είναι μια συνηθισμένη κατάσταση. Μια διακοπή της σύνδεσης, για οποιονδήποτε λόγο, είναι ουσιαστικά ένας εγγυημένος θάνατος. Αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό στην κανονική λειτουργία, όπου ο θάνατος είναι μια πολύ σύντομη και μικρή (σχετικά) ενόχληση, αλλά στο Hardcore δεν υπάρχει επιστροφή. Ότι έχεις κερδίσει, χάνεται, ο χαρακτήρας σου σβήνεται και ξεκινάς από την αρχή. Πολλαπλές απόπειρες διεκδίκησης του στέμματος hardcore πριν από τη νίκη του cArn_ πήραν μια άσχημη τροπή εξαιτίας δυσλειτουργιών και σφαλμάτων.

Και βέβαια, όταν ο cArn_ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, ανακάλυψε με μεγάλη του απογοήτευση ότι ο χαρακτήρας του ήταν νεκρός, με μια ταπεινή νυχτερίδα βαμπίρ να τον νικάει.

«Ναι, βέβαια, μια νυχτερίδα βαμπίρ θα με σκοτώσει», είπε. «Δεν βγάζει νόημα».

Ο cArn_ είναι δικαιολογημένα αναστατωμένος για το θάνατό του εικονικού του χαρακτήρα στο Diablo IV, αλλά όπως σημειώνει η ιστοσελίδα PCGamesN, δεν είναι η απώλεια του χαρακτήρα που τον ενοχλεί τόσο πολύ όσο ο εξοπλισμός που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του. «Σταματήστε να λέτε ότι είναι εντάξει, μπορείτε να πάρετε level boosted», είπε απαντώντας σε θεατές που πρότειναν ότι θα μπορούσε να ενισχύσει έναν νέο χαρακτήρα κατευθείαν στο επίπεδο 100. «Δεν με ενδιαφέρουν τα επίπεδα» τους απάντησε.

Σίγουρα πάντως είναι ένα θλιβερό τέλος για έναν από τους σπουδαίους πρώιμους ήρωες του Diablo 4. Ένας από τους θεατές του cArn_ επικαλέστηκε μια διάσημη χαρακτηριστική σκηνή άδικου θανάτου από τον κόσμο των ταινιών και συγκεκριμένα του Matrix, για να συνοψίσει τη στιγμή:

Τουλάχιστον -λέμε εμείς- έχει την πιθανότητα να του διαβάσει έναν... περίεργο επικήδειο η ίδια η Megan Fox στο cameo που κάνει στο Diablo IV!