Οι TikTokers εκμεταλλεύονται ένα "χαζό" φίλτρο AI για να δημιουργήσουν anime με τεράστιο στήθος

2 μήνες πριν
TikTok AI anime filter

Το TikTok είναι γεμάτο με κάθε λογής φίλτρα που κάνουν την εφαρμογή λίγο πιο χαοτική. Συχνά απογειώνονται και εμπνέουν μια μαζική τάση έχοντας ως αποτέλεσμα μια σειρά από viral videos. Αυτή τη στιγμή, μια τέτοια τάση περιλαμβάνει τη χρήση του φίλτρου AI Manga για να δημιουργήσεις ένα πορτρέτο του εαυτού σου, σε στυλ anime. Όμως υπάρχει μια σημαντική ανατροπή: Οι χρήστες κρατούν μπολ, φλιτζάνια -και μερικές φορές τσακίζοντας ακόμη και μαξιλάρια μπροστά από το στήθος τους- είναι σε θέση να "ξεγελάσουν" την Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε να δημιουργήσει ένα πορτρέτο με τεράστιο, ισχυρό ντεκολτέ.

Αυτό είναι όχι μόνο εφικτό, αλλά και πολύ εύκολο να γίνει με τη χρήση στρογγυλών οικιακών αντικειμένων, ακόμη και με μη παραδοσιακά αντικείμενα που ενισχύουν το στήθος, όπως ρολά χαρτιού τουαλέτας. Το ηχητικό κλιπ που σχετίζεται με την τάση έχει μεταδοθεί περισσότερες από 8,3 εκατομμύρια φορές στην εφαρμογή.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο να ξεγελάσεις το φίλτρο. Αν παρακολουθείς τις αναφορές σχετικά με την τέχνη που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, γνωρίζεις ότι έχει μια προτίμηση στη σεξουαλικοποίηση των γυναικών. Ορισμένες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Stable Diffusion -τα μαγικά avatars της Lensa AI, για παράδειγμα- έχουν δημιουργήσει NSFW εικόνες και γυμνά για ανθρώπους που επιθυμούν φανταστικά avatars, ακόμη και αν δεν θέλουν NSFW εικόνες του εαυτού τους.

Επειδή οι δημοφιλείς γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης όπως η Stable Diffusion και η DALL-E έχουν εκπαιδευτεί με εικόνες από το διαδίκτυο, αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης συχνά αντανακλούν τις κοινωνικές προκαταλήψεις που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο έχει σαφές αντίκτυπο στη λειτουργία και αυτού του AI TikTok φίλτρου που σεξουαλικοποιεί τις γυναίκες.

Η τάση δεν περιορίζεται μόνο στο ντεκολτέ ενώ είναι εξίσου αστείο να παρακολουθείς ανθρώπους να προσπαθούν να ξεγελάσουν το φίλτρο, μόνο και μόνο για να έχουν ακούσια αποτελέσματα.