Το TWITTER φέρεται να ζητά από ορισμένους απολυμένους να επιστρέψουν

1 έτος πριν
Twitter

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη μείωση του εργατικού δυναμικού του κατά 50%, το TWITTER ζητά από ορισμένους υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το Bloomberg. Επικαλούμενο δύο πηγές εντός της εταιρείας, το πρακτορείο αναφέρει ότι η διοίκηση του TWITTER έχει συνειδητοποιήσει ότι είτε απέλυσε κάποιους εργαζόμενους κατά λάθος είτε χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι η εμπειρία τους ήταν απαραίτητη για την κατασκευή των λειτουργιών που επιθυμεί να προσθέσει ο Elon Musk στην πλατφόρμα.

Αναμενόμενα το TWITTER δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει το δημοσίευμα. Ο Casey Newton του Platformer ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο σχέδιο της εταιρείας, κοινοποιώντας μηνύματα από ένα από τα εσωτερικά κανάλια Slack. Ένα από τα μηνύματα υποδηλώνει ότι η εταιρεία έχει ανάγκη από προγραμματιστές Android και iOS για τις αντίστοιχες mobile εφαρμογές της υπηρεσίας. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους απολυμένους εργαζομένους του TWITTER βρίσκονται και κάποιοι που βρίσκονται πίσω από λειτουργίες έτοιμες να λανσαριστούν μετά από ανάπτυξη αρκετών μηνών, και τις οποίες μάλιστα ο ίδιος ο Musk τις παρουσίασε μέσω Tweet ως μια δική του πρωτοβουλία.

Μια απόφαση για την επιστροφή κάποιων εργαζομένων θα αποτελούσε ένα ακόμη επεισόδιο στη «σαπουνόπερα» που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στο TWITTER, ειδικά μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς του από τον Elon Musk. Η εταιρεία προχώρησε αυτό το μήνα στην απόλυση περίπου 3.800 υπαλλήλων, μια κίνηση που αποψίλωσε ομάδες σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν υπεύθυνες για την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών προσβασιμότητας.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία άρχισε να εφαρμόζει για λίγο το νέο σύστημα επαλήθευσης επί πληρωμή με την ονομασία TWITTER Blue το οποίο μεταξύ άλλων κάνει πλέον την επαλήθευση ενός λογαριασμού -το γνωστό μπλε checkmark- μια συνδρομητική υπηρεσία με κόστος 8 δολαρίων το μήνα. Αν και τα αποκαλυπτήρια της νέας λειτουργίας ήταν να πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες, η εταιρεία φέρεται να πήρε την απόφαση να καθυστερήσει το λανσάρισμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.