6+1 τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα tags της APPLE και της SAMSUNG

1 έτος πριν
AirTag & Galaxy Smart Tag

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι θα ήθελες ένα Tag, ή μπορεί να σκέφτεσαι να το κάνεις δώρο, αλλά προτού προχωρήσεις στην αγορά του, πιθανώς να αναρωτιέσαι τι ακριβώς χρήσεις έχουν τα αξεσουάρ των SAMSUNG και APPLE που σε βοηθούν να μη χάνεις τα αντικείμενά σου (και όχι μόνο).

Υπάρχουν τα προφανή πράγματα, όπως το να συνδέσεις ένα στα κλειδιά του αυτοκινήτου σου για να μην τα χάσεις, ή να κολλήσεις ένα στο αυτοκίνητό σου για να μπορείς να το βρεις σε ένα πάρκινγκ. Θα μπορούσες επίσης να τα συνδέσεις στις αποσκευές σου, ώστε να τις βρίσκεις γρήγορα. Αλλά ποιες άλλες χρήσεις υπάρχουν;

Ακολουθούν επτά διαφορετικά σενάρια στα οποία μπορεί να θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα AirTag (APPLE) ή ένα Smart Tag (SAMSUNG):

Τοποθέτησε ένα Tag στο κολάρο του σκύλου σου

Εφόσον μπορείς να βρεις ένα κολάρο που να έχει θέση για να τοποθετήσεις ένα AirTag ή ένα Smart Tag, θα είσαι σε θέση να παρακολουθείς το σκύλο σου ή το κατοικίδιό σου γενικότερα.

Από τότε που APPLE και SAMSUNG παρουσίασαν τα AirTags και Smart Tags αντίστοιχα, οι κατασκευαστές άδραξαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν κολάρα ζώων που μπορούν να προσαρμόσουν ένα τέτοιο δέκτη. Εναλλακτικά, οποιοδήποτε εξάρτημα μπρελόκ θα μπορούσε να λειτουργήσει αν το συνδέσεις στο κολάρο. Εάν ο σκύλος σου έχει άμεση επαφή με νερά, θέλει λίγο προσοχή. Η πρόταση της APPLE υποστηρίζει το πρότυπο IP67 (επιβιώνοντας ακόμα και σε βάθος 1 μέτρου για 30 λεπτά) ενώ αυτή της SAMSUNG το πρότυπο IP52 που παρέχει περιορισμένη προστασία από τη σκόνη και κάποιες πιτσιλιές.

Χρησιμοποίησε ένα Tag για να παρακολουθείς κάποιον με ειδικές ανάγκες ή έναν ηλικιωμένο συγγενή

Προφανώς θα πρέπει να ζητήσεις την άδειά τους ή, αν δεν είναι σε θέση να την δώσουν, την άδεια κάποιου που έχει αυτή την αρμοδιότητα. Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να παρακολουθούν έναν ηλικιωμένο συγγενή με άνοια ή οποιονδήποτε που μπορεί να μπερδευτεί όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού. Όπως και με το παραπάνω παράδειγμα, αν έχουν iPhone ή Galaxy smartphone, θα λάβουν ειδοποίηση ότι ένα AirTag/SmartTag είναι κοντά τους, και αν λείπουν από κοντά σου για περισσότερες από τρεις ημέρες, και τα δύο tags θα σε ενημερώσουν με σχετικό ήχο. Φυσικά αυτή η λύση θα ήταν ακατάλληλη αν το άτομο που προσπαθείς να προστατέψεις, δεν κατοικεί μαζί σου.

Δεν είναι όμως μόνο οι άνθρωποι που μπορεί να σκέφτεσαι να παρακολουθείς. Ο πιο προφανής λόγος για να αγοράσεις έναν tracker είναι για να εντοπίσεις εκείνα τα αντικείμενα που πάντα χάνεις, όπως τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου, την τσάντα σου ή το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

Tag στο τηλεχειριστήριο

Αν χάνεις τακτικά το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, μπορείς να αγοράσεις ένα tag και να το κολλήσεις στο κάτω μέρος του τηλεχειριστηρίου. Σίγουρα δεν θα φαίνεται πολύ όμορφο, αλλά είναι καλύτερο από το να γυρίζεις το σπίτι ανάποδα ψάχνοντας το. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στα χειριστήρια παιχνιδιών ή ακόμα και στο ίδιο το Switch.

Για να βρεις τη συσκευή που λείπει, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το Precision Tracking αν έχεις iPhone 11 ή νεότερη έκδοση ενώ στο στρατόπεδο της SAMSUNG υπάρχει η εφαρμογή SmartThings. Και οι δύο εφαρμογές θα σου δώσουν κατευθύνσεις προς τους αντίστοιχους trackers για να σε βοηθήσουν να τους εντοπίσεις. Με τον τρόπο αυτό θα βρεις τη συσκευή, αλλά υπάρχουν περιορισμοί: η μέγιστη εμβέλεια του Bluetooth είναι περίπου 100 μέτρα και η εμβέλεια της τεχνολογίας Ultra Wideband, που διαθέτει επίσης το AirTag, είναι περίπου 80 μέτρα.

Βάλε ένα Tag στο πορτοφόλι σου

Εφόσον το πορτοφόλι σου δεν είναι πολύ λεπτό, θα μπορείς να τοποθετήσεις ένα AirTag ή ένα Smart Tag μέσα σε αυτό, είτε εκεί που φυλάς τα κέρματά σου είτε μέσα σε ένα από τα τμήματα των καρτών. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσεις ποτέ το πορτοφόλι σου!

Κράτησε ένα Tag στην τσάντα σου

Το να έχεις ένα Smart Tag/AirTag στην τσάντα σου και στο πορτοφόλι σου μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά αν το πορτοφόλι σου κατά βάση βρίσκεται μέσα στην τσάντα σου, μπορείς κάλλιστα να τοποθετήσεις έναν tracker μέσα σ' αυτή. Επιπλέον αν έχεις πικρή εμπειρία με τα αεροδρόμια, μπορείς να τοποθετήσεις ένα tracker μέσα στη βαλίτσα σου. Όχι μόνο δεν θα χάσεις ποτέ ξανά τη βαλίτσα ή την τσάντα, αλλά αυτή θα μπορεί να εντοπιστεί αν κλαπεί ή χαθεί.

Σύνδεσε ένα Tag στα κλειδιά σου

Αυτή είναι αναμφίβολα η πιο προφανής χρήση για τους trackers των δύο εταιρειών. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά μπρελόκ όπως μπορείς να δεις εδώ με τα καλύτερα μπρελόκ και θήκες AirTag . Αν έχεις ένα AirTag/Smart Tag στο μπρελόκ σου, δεν θα χάσεις ποτέ τα κλειδιά σου, την τσάντα σου ή το παλτό στο οποίο βρίσκονται.

Άφησε ένα Tag στο αυτοκίνητό σου

Πολλές φορές το να βρεις το αυτοκίνητό σου σε ένα πάρκινγκ μπορεί να είναι πρόκληση. Δεν χρειάζεται να περάσεις κάτι τέτοιο. Απλά τοποθέτησε ένα tracker μέσα στο αυτοκίνητο και θα μπορείς να το εντοπίσεις με το iPhone ή το Galaxy smartphone σου. Η εφαρμογή Find My θα πρέπει να σου εμφανίσει έναν χάρτη που σου δίνει μια γενική ιδέα για το πού βρίσκεται το AirTag και αν θέλεις οδηγίες, θα σου εκκινήσει την εφαρμογή Maps για να σε βοηθήσει να το εντοπίσεις. Έτσι ακριβώς δουλεύει και η λύση της SAMSUNG.

Όπως καταλαβαίνεις, σε τέτοια θέματα το σημαντικότερο είναι να προνοείς και να προλαμβάνεις πριν...γίνει το "κακό". Εύκολα και γρήγορα μπορείς να παραγγείλεις το tag που σε εξυπηρετεί και να το παραλάβεις άμεσα από το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ της επιλογής σου. Δεν προλαβαίνεις; Αν βρίσκεσαι στην Αττική με 6,99€* επιπλέον, το έχεις στην πόρτα σου σε 1 ώρα! 

*Ισχύει για παραγγελίες που πραγματοποιούνται online έως τις 19:00 καθημερινά.