Το APPLE Watch θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της δρεπανοκυτταρικής νόσου

11 μήνες πριν
APPLE Watch

Το APPLE Watch μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός βασικού συμπτώματος της δρεπανοκυτταρικής νόσου και οι αλλαγές στον αλγόριθμο αναγνώρισης ομιλίας της APPLE θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα άτομα με τραυλισμό, σύμφωνα με νέες μελέτες.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Duke University’s Day Hospital, το APPLE Watch θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία των αγγειοαποφρακτικών κρίσεων (VOC), μιας βασικής επιπλοκής που προκαλείται από τη δρεπανοκυτταρική νόσο και συχνά οδηγεί τους ασθενείς στο νοσοκομείο λόγω έντονου πόνου. Η έρευνα δείχνει ότι η μηχανική μάθηση με τη χρήση των δεδομένων υγείας που συλλέγονται από το APPLE Watch μπορεί να ανακαλύψει τάσεις για την πρόβλεψη του πόνου μεταξύ των ατόμων με δρεπανοκυτταρική νόσο, γεγονός που θα μπορούσε να παρέχει μια έγκαιρη προειδοποίηση και να επιτρέψει τη θεραπεία μέσω παυσίπονων και αλατούχου ενυδάτωσης πριν γίνει πιο σοβαρή.

Οι ερευνητές ενέγραψαν στη μελέτη ασθενείς με δρεπανοκυτταρική νόσο στο Νοσοκομείο Day για VOC μεταξύ Ιουλίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2021, παρέχοντάς τους ένα APPLE Watch Series 3 για τη διάρκεια της επίσκεψής τους. 15.683 σημεία δεδομένων από τον καρδιακό ρυθμό, τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού και τα δεδομένα δραστηριότητας του APPLE Watch διασταυρώθηκαν με βαθμολογίες πόνου και ζωτικά σημεία από τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο του νοσοκομείου για τη δημιουργία ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης για την πρόβλεψη των VOC.

Μια άλλη πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη υποβλήθηκε από τον Colin Lea, έναν ερευνητή της APPLE που εργάζεται σε θέματα μηχανικής μάθησης και χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την προσβασιμότητα. Ο Lea προτείνει ότι οι αλλαγές στον αλγόριθμο αναγνώρισης ομιλίας της APPLE και η μηχανική μάθηση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των προβλημάτων των ατόμων με τραυλισμό, μειώνοντας σημαντικά τα αποκομμένα εκφωνήματα και τα ποσοστά λεκτικών λαθών κατά σχεδόν 80%.

Το APPLE Watch όπως και πολλά από τα smartwatch της αγοράς, παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Η πρόταση της APPLE μπορεί να σε προειδοποιεί για δυνατούς θορύβους ώστε να σε προστατεύει από βλάβες στην ακοή, να παρακολουθεί τον εμμηνορροϊκό κύκλο, να ανιχνεύει πτώσεις και να καλεί σε βοήθεια, να σε ειδοποιεί αν έχεις μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, να ανιχνεύει υψηλούς και χαμηλούς καρδιακούς παλμούς, να σε ηρεμεί σε περιόδους στρες και να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σου. Μπορεί επιπλέον να σε υποστηρίξει σε πολλαπλές πτυχές της καθημερινότητας που έχουν σχέση με την υγεία όπως η κατάσταση της καρδιάς, η κινητικότητα, η δραστηριότητα, η φαρμακευτική αγωγή και πολλά άλλα. Ορισμένοι γιατροί συμβουλεύουν ακόμη τους ασθενείς να επενδύσουν σε ένα smartwatch για την παρακολούθηση της υγείας τους σε συγκεκριμένους πάντα τομείς.