Διαθέσιμη ενημέρωση που διορθώνει πρόβλημα με τη φωτεινότητα των έξυπνων φώτων PHILIPS Hue

2 μήνες πριν
philips hue

Αρκετοί κάτοχοι των έξυπνων λαμπτήρων PHILIPS Hue, ανέφεραν ένα σφάλμα κατά το οποίο τα φώτα ξαφνικά ενεργοποιούνταν στη μέγιστη φωτεινότητα. Τα νήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι αυτό το σφάλμα εμφανίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Σε ένα νήμα του Reddit, για παράδειγμα, οι χρήστες γράφουν ότι το σφάλμα εμφανίζεται ανεξάρτητα από την παροχή ρεύματος και τις μεμονωμένες λάμπες. "Πρέπει να φταίνε τα έξυπνα φαντάσματα", συμπεραίνουν κάποιοι. Ο κατασκευαστής Signify παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν προχωρήσει σε μια δήλωση, αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται στη συμβατότητα του hardware με το πρότυπο Matter. Το σφάλμα επηρεάζει ένα μικρό ποσοστό των χρηστών, όμως πλέον είναι διαθέσιμη ενημέρωση που διορθώνει το πρόβλημα για όλους.

Η ενημέρωση θα πρέπει να προωθηθεί αυτόματα στη Hue Bridge, υποθέτοντας ότι έχεις ενεργοποιήσει αυτή την επιλογή στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση λογισμικού. Νωρίτερα φέτος, η Signify ανακοίνωσε στον ιστότοπο Philips Hue ότι βελτιώνει τον έλεγχο του έξυπνου φωτισμού για χρήστες με πολλαπλά Hue Bridges. Η ενημέρωση θα καταργήσει ακόμα την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ των hubs για τον έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών, επιτρέποντάς στον χρήστη να ελέγχει περισσότερα φώτα ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την εξέταση της εταιρείας, η τυχαία ραδιοεπικοινωνία παρερμηνεύεται κατά λάθος ως «είσοδος διακόπτη ρεύματος», γι' αυτό και η φωτεινότητα των έξυπνων λαμπτήρων της PHILIPS αποκτούσαν ξαφνικά πλήρη φωτεινότητα. Το σφάλμα δεν βρίσκονταν στο ίδιο το Matter, αλλά στον κώδικα της Signify, κατά συνέπεια, το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο με τα φώτα Hue.

Το Matter είναι ένα πρότυπο για το έξυπνο σπίτι μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει τη συνεργασία συσκευών από διαφορετικές εταιρείες. Η έκδοση 1.3 του Matter κυκλοφόρησε τον Μάιο 2024, στην οποία υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά ομάδες συσκευών όπως φούρνοι μικροκυμάτων, φούρνοι και στεγνωτήρια. Εκτός από τις νέες συσκευές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό επιτρέπει στις υποστηριζόμενες συσκευές του Matter να προωθούν στατιστικά στοιχεία πραγματικής και εκτιμώμενης κατανάλωσης ενέργειας στον χρήστη.