Δυνατότητα διαχείρισης των φαρμάκων ενός χρήστη, προσθέτει η SAMSUNG στο Health

3 μήνες πριν
SAMSUNG Health

Η SAMSUNG πρόκειται να λανσάρει μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή Health που θα βοηθά τους χρήστες στη διαχείριση των φαρμάκων τους. Το εργαλείο αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα συνταγογραφούμενα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακά τους, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το καθένα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η λειτουργία παρακολούθησης φαρμάκων θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν λεπτομέρειες, όπως τη δοσολογία, το χρόνο και άλλες σχετικές πληροφορίες, ώστε να αποφεύγονται τυχόν μπερδέματα. 

Με την κυκλοφορία του χαρακτηριστικού, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν υπενθυμίσεις για τη λήψη φαρμάκων και την αναπλήρωση συνταγών. Η ένταση αυτών των υπενθυμίσεων μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα, από ένα "απαλό" αναδυόμενο παράθυρο για συμπληρώματα έως μια "ισχυρή" ειδοποίηση πλήρους οθόνης με μακρύ ήχο για κρίσιμα φάρμακα. Οι συγκεκριμένες υπενθυμίσεις μπορούν επίσης να συγχρονιστούν με την εφαρμογή Galaxy Watch, επιτρέποντας στους χρήστες να τις λαμβάνουν ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά από το τηλέφωνό τους.

Επιπλέον, η SAMSUNG δήλωσε ότι η λειτουργία θα προσφέρει γενικές πληροφορίες σχετικά με το φάρμακο ή τη βιταμίνη, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών παρενεργειών. Επίσης, θα ειδοποιεί τους χρήστες για πιθανές ανεπιθύμητες αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν όταν ορισμένα φάρμακα συνδυάζονται ή καταναλώνονται με συγκεκριμένα τρόφιμα ή ουσίες. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να εισάγουν το σχήμα και το χρώμα των φαρμάκων τους για να βοηθήσουν στη διάκριση μεταξύ διαφορετικών χαπιών.

Η εταιρεία έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν τη βαρύτητα που δίνει σε smart λειτουργίες γύρω από την υγεία όπως τα Sleep Insights και Sleeping Coach αλλά και προηγμένη παρακολούθηση του έμμηνου κύκλου μέσω του Galaxy Watch.

Ενώ η SAMSUNG δεν έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες στις ΗΠΑ, χωρίς να υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες.