Εγγενή εφαρμογή για το WearOS αποκτά το WhatsApp

9 μήνες πριν
WhatsApp in smartwatch

Το WhatsApp ανακοίνωσε την επίσημη υποστήριξη για wearables που χρησιμοποιούν το Wear OS της GOOGLE. Αυτό καθιστά τη δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ακόμη πιο ευέλικτη, δίνοντάς σου πλέον πρόσβαση σε επικοινωνίες ακόμη και από τον καρπό σου. Μέχρι σήμερα, ο συγχρονισμός μέσω Bluetooth επέτρεψε στις συσκευές Wear OS και σε άλλα wearables να έχουν πρόσβαση στις ειδοποιήσεις του WhatsApp. 

Ωστόσο, η απάντηση σε μηνύματα που δέχονταν ο χρήστης δεν ήταν δυνατή, αναγκάζοντάς τον να χρησιμοποιήσει το smartphone του κάθε φορά. Μια beta εφαρμογή της νέας έκδοσης του WhatsApp για το Wear OS κυκλοφόρησε τον Μάιο του τρέχοντος έτους και τώρα η GOOGLE δείχνει έτοιμη να κυκλοφορήσει την αυτόνομη εφαρμογή της υπηρεσίας για την πλατφόρμα των wearable συσκευών της GOOGLE. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα wearable που τρέχει Wear OS 3 ή νεότερο όπως για παράδειγμα η σειρά SAMSUNG Galaxy Watch5.

Η wearable έκδοση του WhatsApp σου επιτρέπει να απαντάς σε εισερχόμενα μηνύματα με κείμενο, φωνητικά μηνύματα, emoji ή επιλέγοντας μία από τις αυτόματα δημιουργούμενες γρήγορες απαντήσεις. Μπορείς ακόμη να πραγματοποιήσεις φωνητικές κλήσεις και να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή ανεξάρτητα από ένα smartphone, αν έχεις επιλέξει ένα smartwatch που παρέχει λειτουργία συνδεσιμότητας LTE.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η εφαρμογή αυξάνει σημαντικά την ελκυστικότητα ενός ρολογιού Wear OS για δισεκατομμύρια χρήστες του WhatsApp. Επιπλέον, αυτή η ανακοίνωση γίνεται χρονικά λίγο πριν από την εκδήλωση Galaxy Unpacked όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε κάποιο νέο wearable από τη SAMSUNG, το οποίο θα τρέχει την επόμενη έκδοση του Wear OS.

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο, με πάνω από 2 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες με βάση επίσημα στοιχεία που όμως ανακοινώθηκαν πριν από πολύ καιρό (Φεβρουάριο 2020). Είναι ασφαλές να πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος πλέον, με την πλατφόρμα να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γενικώς στο χώρο της πληροφορικής.

Η εφαρμογή του WhatsApp για το WearOS δεν είναι άμεσα διαθέσιμη στο GOOGLE Play Store, και θα εμφανιστεί σταδιακά στους χρήστες τις επόμενες ημέρες.