Αν έχεις iOS 16, πρέπει να δοκιμάσεις το Depth Effect!

1 έτος πριν
iPhone 14

Με την κυκλοφορία της νέας σειράς iPhone 14, έγινε διαθέσιμη και η καθιερωμένη αναβάθμιση του iOS και πλέον φτάσαμε στο iOS 16. Από αλλαγές στα widgets μέχρι τη lock screen, το iOS 16 έφερε αρκετά νέα πράγματα στο τραπέζι που μπορεί να μην ακούγονται όλα τόσο μεγάλα και βαρύγδουπα, όμως λίγο-λίγο συνεισφέρουν με τον τρόπο τους για να σε βοηθήσουν να εξατομικεύσεις την εμπειρία σου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος να το πετύχεις αυτό, είναι το depth effect για τα wallpapers στην οθόνη κλειδώματος – ή τις οθόνες κλειδώματος. Το iOS 16 έφερε έναν άψογο συνδυασμό νέων δυνατοτήτων μεταξύ πολλών άλλων, που προσφέρουν έναν νέο τρόπο να εκμεταλλεύονται οι χρήστες τις φωτογραφίες τους όταν τις ρυθμίζουν ως wallpaper.

Προϋπόθεση για να αξιοποιήσει κανείς το Depth Effect, είναι να έχει ένα iPhone XS, XR ή νεότερο και να έχει εγκαταστήσει την έκδοση iOS 16. Ύστερα, θα πρέπει να πάει στην οθόνη κλειδώματος και να κρατήσει το δάχτυλο στην οθόνη για λίγα δευτερόλεπτα, όταν και θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εξατομίκευσης. Από εκεί, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το wallpaper και πατώντας τις τρεις τελείες στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης κι ύστερα να επιλέξει το “Depth Effect”. Στην ουσία, η ΑΙ της συσκευής «σπάει» σε στρώματα το περιεχόμενο της εικόνας για να καταλάβει ποια στοιχεία είναι στο προσκήνιο και ποια στο παρασκήνιο.

Πώς δείχνουν τέτοιες εικόνες στην πράξη; Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Έτσι, συνδυάζει το αποτέλεσμα με την ώρα και ημερομηνία που ούτως ή άλλως προβάλλονται στην οθόνη κλειδώματος, ώστε τα στοιχεία από το προσκήνιο να βγαίνουν μπροστά από την ώρα και ημερομηνία, όμως τα στοιχεία του παρασκηνίου να βγαίνουν πίσω από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μπορεί να λειτουργήσει είτε με έτοιμες εικόνες είτε με φωτογραφίες του χρήστη. Μάλιστα, αν δεν είναι τέλεια κομμένες για να δουλέψει καλά το Depth Effect, προσφέρεται και λειτουργία crop για να τη ρυθμίσει ο χρήστης στα γούστα του.

Στο ίδιο περιβάλλον, πατώντας το σύμβολο “+” στο κάτω μέρος, μπορεί να προσθέσει επιπλέον οθόνες κλειδώματος με διαφορετική μάλιστα διάταξη, για να τις αλλάζει όπως χρειάζεται. Για παράδειγμα, στο γραφείο μπορεί να περισσεύουν οι πολλοί περισπασμοί κι έτσι η οθόνη κλειδώματος να προβάλλει μόνο την ώρα και την ημερομηνία. Όμως στο σπίτι, μπορεί να έχει widgets για αναπάντητα μηνύματα, e-mails και πολλά ακόμη.