Η APPLE φέρεται να αναπτύσσει έναν ΑΙ προπονητή για το APPLE Watch

11 μήνες πριν
APPLE Watch

Η APPLE φέρεται να αναπτύσσει έναν προπονητή υγείας βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη για το APPLE Watch. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η νέα λειτουργία, με το ψευδώνυμο Quartz, θα χρησιμοποιεί δεδομένα από το APPLE Watch για να δημιουργεί εξατομικευμένα προγράμματα για άσκηση, διατροφή και ύπνο. Η προσφορά φέρεται να απαιτεί συνδρομή και πρόκειται να ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2024.

Εκτός από τον προπονητή AI, η APPLE λέγεται επίσης ότι θα φέρει την εφαρμογή Health στο iPad με τη φετινή έκδοση iPadOS 17. Μια περαιτέρω ενημέρωση της εφαρμογής φέρεται να βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν τη διάθεσή τους απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ημέρα τους και να διαχειρίζονται προβλήματα όρασης όπως η μυωπία. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η APPLE μπορεί να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή ημερολογίου για να βοηθήσει τους χρήστες να καταγράψουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στην προσωπική τους ζωή.

Η APPLE αρνήθηκε να σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, αν είναι ακριβείς, μπορούμε να περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για αυτές τις εξελίξεις στο WWDC στις 5 Ιουνίου. Εκεί η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο headset μικτής πραγματικότητας και οι φήμες αναφέρουν ότι το wearable μπορεί να προσφέρει χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία, όπως μια έκδοση VR του Fitness+ και ένα εργαλείο διαλογισμού.

Η ανάπτυξη ενός προπονητή υγείας AI δεν θα αποτελούσε έκπληξη δεδομένης της εστίασης της APPLE στην υγεία και την ευεξία. Η εταιρεία έχει ήδη καταστήσει την υγεία ένα σημαντικό σημείο πώλησης για τις συσκευές της, ιδίως το APPLE Watch. Η προσθήκη ενός ψηφιακού προπονητή θα μπορούσε να εδραιώσει περαιτέρω τους χρήστες της APPLE στο οικοσύστημά της και να τους δυσκολέψει τη μετάβαση σε άλλες πλατφόρμες.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές είναι απλώς φήμες σε αυτό το σημείο και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την APPLE. Ωστόσο, αν αυτές οι αναφορές είναι αληθινές, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο AI προπονητής της APPLE και άλλα φημολογούμενα χαρακτηριστικά υγείας θα επηρεάσουν την αγορά των wearables.