Η GARMIN δεν είχε κάποια ειδική εφαρμογή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ), παρά την εστίαση των wearables της στην υγεία, πλέον όμως καλύπτει αυτό το κενό. Συγκεκριμένα η εταιρεία παρουσίασε μια νέα εφαρμογή με τον τίτλο ECG που -όπως συμβαίνει και σε άλλα μοντέλα- μπορεί να μελετήσει τον καρδιακό σου ρυθμό και να εντοπίσει την κολπική μαρμαρυγή (γνωστή και ως AFib). Εάν υπάρχουν σημάδια προβλήματος, μπορείς να συγχρονίσεις τα αποτελέσματά σου με το GARMIN Connect και να δημιουργήσεις μια αναφορά την οποία στη συνέχεια θα πρέπει να μοιραστείς με κάποιον γιατρό.
Η GARMIN προσφέρει προς το παρόν την εφαρμογή μόνο στους κατόχους του Venu 2 Plus στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώσουν τόσο το smartwatch μέσω firmware update τους όσο και την εφαρμογή Connect. Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει την εφαρμογή σε περισσότερα μοντέλα και χώρες με την πάροδο του χρόνου, όμως αυτό θα απαιτήσει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες αρχές που είναι απαραίτητες για συσκευές που πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις.
Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή της GARMIN που έχει εγκρίνει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Όπως συμβαίνει με παρόμοιες εφαρμογές, δεν προορίζεται να σου δώσει μια πλήρως αξιόπιστη εικόνα για την υγεία της καρδιάς σου και δεν θα ανιχνεύσει την καρδιακή ανακοπή. Το ρολόι προσφέρει μόνο λειτουργίες συγκρίσιμες με ένα ΗΚΓ μίας απαγωγής. Ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα πολλαπλών απαγωγών που θα παρουσιάσει μια πιο ακριβή εικόνα της κατάστασής ενός ατόμου. Ο αντιπρόεδρος της GARMIN, Dan Bartel, σημειώνει ότι η εφαρμογή αυτή είναι χρήσιμη κυρίως για τον εντοπισμό της AFib στα αρχικά στάδια, όταν είναι "δύσκολο να εντοπιστεί" σε μια κλινική.
Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις εάν ψάχνεις σε ένα wearable τη δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Η APPLE, η GOOGLE (συμπεριλαμβανομένου της FITBIT), η SAMSUNG, η WITHINGS και άλλες εταιρείες διαθέτουν την τεχνολογία στα έξυπνα ρολόγια τους εδώ και καιρό.