Nέα ψηφιακή πλατφόρμα μόδας επιτρέπει στους δημιουργούς να μετατρέψουν 3D σχέδια σε AR, εντελώς δωρεάν

1 έτος πριν
digital AR fashion

Το ψηφιακό στούντιο ZERO10 λανσάρει μια πλατφόρμα μόδας επαυξημένης πραγματικότητας που την αποκαλεί "πρώτη στο είδος της". Αυτός ο ψηφιακός κόμβος μόδας θα επιτρέψει σε σχεδιαστές, εταιρείες και χρήστες όχι μόνο να φορούν, αλλά και να δημιουργούν εικονικά ρούχα για την επαυξημένη πραγματικότητα.

Παρόλο που το καταναλωτικό κομμάτι ξεκίνησε να λειτουργεί στις 21 Νοεμβρίου, είναι η προσθήκη της δημιουργίας AR ρούχων που θα λανσάρει η πλατφόρμα στις αρχές του επόμενου έτους και η οποία κάνει τη διαφορά στην ουσία από ανταγωνιστές όπως το DressX. Το ZERO10 AR Studio θα επιτρέπει στους δημιουργούς να μετατρέπουν τα σχέδιά τους σε επαυξημένη πραγματικότητα μέσω φιλικών και δωρεάν εργαλείων σχεδιασμού για τον τελικό χρήστη.

Η πλατφόρμα συνεργάστηκε στενά με τους δημιουργούς, συγκεντρώνοντας σχόλια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Από τώρα και στο εξής, η πλατφόρμα θα τους παρέχει επίσης τη δυνατότητα να πωλούν τα σχέδιά τους.

«Αναδρομικά, η “κουλτούρα του δρόμου” είχε τεράστια επιρροή στη βιομηχανία της μόδας, ενώ τώρα είναι οι δημιουργοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής μόδας. Και στις δύο περιπτώσεις, και οι δύο θεωρήθηκαν ανασταλτικοί παράγοντες στην εποχή τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ZERO10, George Yashin.

Ο στόχος είναι να υποστηριχθεί η κοινότητα των ψηφιακών δημιουργών, δίνοντάς τους πρόσβαση στην τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να γίνουν πιο mainstream και να εκδημοκρατίσουν την ψηφιακή μόδα. Είναι επίσης ένα παράδειγμα του web2.5 σε δράση, εφαρμόζοντας τεχνολογία του web3 εντός των περιμέτρων του web2.

«Θέλουμε η πλατφόρμα μας να γίνει ο νο1 χώρος για συνεργασία, για κοινότητα και networking, όπου όποιος έχει πάθος με το σχεδιασμό, την τεχνολογία, το περιεχόμενο και την ψηφιακή μόδα, έχει την ευκαιρία να φέρει τις ιδέες του στον κόσμο μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας», πρόσθεσε.

Καθώς προετοιμάζεται για την ανάπτυξη του AR Studio, η ZERO10 σχεδιάζει επίσης να τρέξει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να διδάξει στους δημιουργούς πώς να μετατρέπουν τα τρισδιάστατα σχέδιά τους σε υψηλής ποιότητας AR χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της.

Η ομάδα Ε&Α της ZERO10 αναπτύσσει επίσης βασικές τεχνολογίες, όπως την τρισδιάστατη παρακολούθηση του σώματος, την τμηματοποίηση πολλαπλών κατηγοριών σε πραγματικό χρόνο και την προσομοίωση υφασμάτων που επιτρέπουν στα ψηφιακά ρούχα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά.