Τη δική της έξυπνη οθόνη για το σπίτι ετοιμάζει η APPLE

1 έτος πριν
Apple smart screen

Σύμφωνα με το Bloomberg, η APPLE φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια έξυπνη οικιακή συσκευή που θα μοιάζει με το iPad και θα ανταγωνιστεί τα προϊόντα Echo Show της Amazon και Nest Hub της Google. Φέρεται να είναι "ουσιαστικά ένα low-end iPad" που θα λειτουργεί ως κόμβος για τον έλεγχο θερμοστατών, φώτων και συστημάτων ασφαλείας, ενώ θα επιτρέπει επίσης συνομιλίες μέσω FaceTime. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί στους τοίχους με μαγνητικά κλιπ ή να τοποθετηθεί περισσότερο ως συσκευή τύπου οικιακού hub παρά ως κανονικό iPad.

Η εταιρεία έχει επίσης συζητήσει την ιδέα της κατασκευής έξυπνων οικιακών οθονών μεγαλύτερων από τα iPad, αν και δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές. Κανένα από τα έξυπνα οικιακά προϊόντα δεν θα είναι έτοιμο το νωρίτερο μέχρι το 2024 σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Φήμες για πιθανές έξυπνες οθόνες της APPLE έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν. Τον περασμένο Αύγουστο, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία είχε τέσσερις συσκευές smart home στα εργαστήριά της, συμπεριλαμβανομένου ενός αξεσουάρ κουζίνας που συνδύαζε ένα iPad με ένα ηχείο. Η APPLE φέρεται επίσης να εργάζεται πάνω σε μια νέα έκδοση του APPLE TV, η οποία θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024 και θα έχει ταχύτερο επεξεργαστή αλλά θα φέρει τον ίδιο σχεδιασμό με το σημερινό μοντέλο.

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές με οθόνες αφής αντιπροσωπεύουν ένα δυνητικά προσοδοφόρο τμήμα της αγοράς που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο από την APPLE. Η Amazon κατασκευάζει διάφορες εκδόσεις της έξυπνης οθόνης Echo Show ενώ η Google διαθέτει το Nest Hub και το Nest Hub Max.

Η APPLE πρόσφατα έκανε μια σημαντική ενημέρωση στην οικογένεια έξυπνων οικιακών συσκευών της. Μετά το λανσάρισμα των νέων μοντέλων MacBook Pro και Mac mini, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση 300 δολαρίων του μεγαλύτερου HomePad που είχε καταργηθεί πέρυσι. Ειδικότερα, διαθέτει νέες λειτουργίες έξυπνου σπιτιού μαζί με ενημερώσεις όπως βελτιωμένο ήχο, τσιπ S7 και χαμηλότερη τιμή. Αυτά περιλαμβάνουν έναν ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, μαζί με μια λειτουργία που ονομάζεται Sound Recognition και μπορεί να παρακολουθεί για συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα για να στέλνει άμεσα ειδοποίηση στο iPhone αν ξεπεραστούν τα επιτρεπόμενα όρια.