Μετά το Super Mario Bros. η NINTENDO ετοιμάζει live-action ταινία για το Legend of Zelda

5 μήνες πριν
Legend of Zelda

Το The Legend of Zelda είναι το τελευταίο αγαπημένο franchise της NINTENDO που θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σαν live-action ταινία, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας Super Mario Bros. Σε αντίθεση με το ντεμπούτο του Mario στη μεγάλη οθόνη με κινούμενα σχέδια, πραγματικοί ηθοποιοί θα υποδυθούν τους χαρακτήρες της Zelda και του ηρωικού Link καθώς διασχίζουν τη φανταστική γη της Hyrule. Οι λεπτομέρειες για το καστ παραμένουν άγνωστες προς το παρόν.  

Ο δημιουργός της σειράς Shigeru Miyamoto, διευθυντής και συνεργάτης της NINTENDO, θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Avi Arad, πρόεδρο της Arad Productions. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Wes Ball, γνωστός για την τριλογία Maze Runner και το επερχόμενο Kingdom of the Planet of the Apes.  

Σε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία, η NINTENDO θα συγχρηματοδοτήσει την ταινία Zelda με τη SONY Pictures, καλύπτοντας πάνω από το 50% του κόστους. Η SONY θα διανείμει την ταινία παγκοσμίως κατά την κυκλοφορία της. H συνεργασία αυτή μεταξύ των ιστορικών κολοσσών του gaming αναμένεται να προσθέτει εμπορική βιωσιμότητα στο έργο.

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει οριστεί ακόμη, αν και αυτή αργεί ακόμα. Η ανακοίνωση της NINTENDO απλώς επιβεβαιώνει ότι η live-action προσαρμογή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας κινουμένων σχεδίων Super Mario Bros. και σηματοδοτεί τη σοβαρή είσοδο της NINTENDO στο Χόλιγουντ.

Το franchise του Zelda διαθέτει ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό που μετράει δεκαετίες. Οι θαυμαστές περιμένουν με ανυπομονησία να δουν τις επικές περιπέτειες του Link στο Hyrule να ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μέσα από ένα σύγχρονο live-action φακό. Με παραγωγό τον Miyamoto και σκηνοθέτη τον Ball, η ταινία έχει στο δυναμικό της τόσο τη δημιουργική διαχείριση όσο και την αποδεδειγμένη γνώση της mainstream κινηματογράφησης.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες προς το παρόν, η είδηση και μόνο της παραγωγής του Zelda σε live-action ταινία έχει προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό στους gamers. Το γεγονός ότι η NINTENDO επεκτείνει περαιτέρω τα κινηματογραφικά της βήματα, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη μετατροπή του εμβληματικής IP της σε blockbuster ψυχαγωγία.